Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv marţi pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Noi reguli pentru românii care vând sau cumpără locuințe
CNP pentru cumpărături online. Achizițiile scumpe ale românilor pe internet ar putea fi verificate de Fisc
Darul de nuntă și de botez nu se impozitează
Boloș vrea militarizarea inspectorilor ANAF
Boloş şi-a făcut cruce după ce a văzut birourile angajaților
Heiuș: România nu e pregătită pentru impozitarea progresivă
Lucian Heiuş nu vrea să fie ministru al Finanțelor
În România lucrează peste 400.000 de persoane în industria videochat-ului
Companiile de stat au datorii mai mari la Fisc decât cele din privat
ACTUALIZARE 15:40 - Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a predat marţi după-amiază la Poliţie, de unde e dus cu duba la Penitenciarul Rahova.
La Rahova, după întocmirea documentelor, el va sta o perioadă în carantină.
Știrea inițială:
Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare.
Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.
Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.
"Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arăta DNA.
Potrivit procurorilor, din această sumă, lui Blejnar i-au revenit efectiv 12.513.894 lei.
În 15 aprilie, Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul „Motorina”, în care a fost judecat pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup organizat.
Sursa: Agerpres
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News