Socrul lui Cătălin Cherecheș spune că îl va aștepta la aeroport când va fi adus în țară. Procesul socrilor a început azi la Mureș
Socrii primarului Cătălin Cherecheş au fost joi la Tribunalul Mureş, unde a început procesul în care sunt acuzați de dare de mită. Ei ar fi încercat să-i dea între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al lui Cherecheș.
Mario Iorgulescu cere o nouă expertiză în Italia. Este dispus să plătească deplasarea specialiștilor din România
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Percheziții DNA la Casa de comerţ Unirea
Ginerele lui Nicolae Ceauşescu cere rejudecarea procesului dictatorului
Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
Primarul din Lehliu Gară, audiat la DNA
Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, la Curtea de Apel. „Am adus o armă secretă”
Florian Coldea, din nou la DNA
Cei doi, aflați sub control judiciar, au refuzat să facă declarații despre proces.
Socrul s-a limitat să spună că e un proces simplu și că îl va aștepta pe ginerele lui la aeroport când va fi adus în țară.
În urmă cu o zi, judecătorii din Munchen au decis ca fostul edil Cătălin Cherecheș să fie extrădat. Primarul fugar va fi adus din Germania. Polițiști români vor merge în Germania pentru a-l prelua.
Extrădarea lui Cătălin Cherecheş, fost primar al municipiului Baia Mare, trebuie să aibă loc în termen de zece zile, potrivit deciziei adoptate joi de Înalta Curte Regională din Munchen, transmite DPA, citată de Agerpres.
Condamnat pe 24 noiembrie 2023, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Cherecheș a reușit să iasă din țară, deși se afla sub control judiciar. Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut la data de 28 noiembrie 2023 de poliție, în orașul german Augsburg.
Care sunt acuzațiile care le sunt aduse socrilor lui Cătălin Cherecheș
În data de 25 noiembrie 2023, au arătat procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, "inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite".
Potrivit DNA, această 'ofertă' iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.
"Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj - Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul, atât în vederea 'rezolvării problemei' la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro", au precizat procurorii DNA la momentul respectiv, într-un comunicat de presă.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News