Românii care au furat și înmatriculat 750 de mașini, într-un singur an
750 de mașini, unele furate din UE, au fost înmatriculate, într-un singur an, de o grupare de români. Două autoturisme de lux urmărite în Franța și Germania i-au dat de gol pe infractori. Acum polițiștii vor să vadă câte dintre mașinile înmatriculate de aceștia au mai fost furate.
Prețul mașinilor second hand din România a atins cel mai ridicat nivel din istorie
RAR Auto-Pass, documentul obligatoriu pentru vânzarea unei mașini la mâna a doua
Mașinile second-hand pot fi verificate la RAR
Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene
Momentul în care un tramvai din Timișoara sare de pe linii și ajunge pe trotuar. Din primele informații, de vină ar fi fost vatmanul
Români exploatați și transformați în sclavi în Ungaria de un grup infracțional format tot din români. Cum își păcăleau victimele
Vremea se schimbă radical din weekend. Când vom avea temperaturi de 16°C
Un tramvai din Timișoara a sărit de pe linii și a ajuns pe trotuar. Imagini surprinse după incident
Stâlpul prăbușit peste un tramvai din București a fost remontat, dar cu susul în jos
După mai bine de șapte ore, polițiștii au finalizat perchezițiile la principalii suspecți într-un caz în care patru persoane sunt cercetate pentru că au intermediat și înmatriculat sute de mașini din Uniunea Europeană în România.
Polițiștii au aflat de afacere după ce colegii lor din Germania și Franța au luat urma a două mașini de lux, furate din cele două țări.
Alexandra Ciurea, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: „Faptele au fost săvârșite din februarie 2019 până în 2020. Din cercetări a reieșit că prin activitatea infracțională ar fi fost înmatriculate și două autoturisme urmărite de autoritățile judiciare din Franța și Germania a căror valoare se ridică la 150.000 de euro.”
Mașinile furate primeau în țară o nouă identitate, în așa fel încât cumpărătorii să creadă că au făcut afacerea vieții lor.
Cristian Popa, jurnalist Digi24: Polițiștii spun că misiunea suspecților era una era una extrem de complexă. Autoturismele vizate intrau într-un proces de schimbare total. De la schimbarea seriilor de pe caroserie până la schimbarea documentelor. De multe ori erau folosite autoturisme de lux similare, scoase din uz, tocmai pentru a crea aparența legalității în cazul noilor mașini cu noua identitate.
Cei patru membri ai grupului reușeau să înmatriculeze peste 60 de mașini în fiecare lună.
Alexandra Ciurea, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: „Polițiștii efectuează cercetări și pentru alte 750 de mașini înmatriculate provizoriu pe numele unei singure persoane din București.”
Deocamdată polițiștii nu au stabilit un prejudiciu total.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News