Reacția lui Florin Iordache, după ce ultima din cele 3 legi ale justiției a trecut de CCR
Coaliția PSD-ALDE nu renunță la înființarea unei secții de anchetă a magistraților și nici la limitarea rolului președintelui în numirile judecătorilor și procurorilor. Este declarația făcută astăzi de președintele Comsiei speciale Florin Iordache. Totuși, deputatul PSD a anunțat că vor ține cont de unele recomandări făcute de Comisia de la Veneția și Legile Justiției ar putea fi modificate.
Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români
Călin Georgescu acuză statul român că „a călcat democrația în picioare”, după decizia CCR. „Lucrurile nu vor rămâne așa”
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Țoiu (USR), despre anularea alegerilor: S-au schimbat opiniile politice iar asta nu e ceva ce ar trebui vreodată să influențeze CCR
Crin Antonescu, după anularea alegerilor: „Decizia de azi e preferabilă unei eventuale invalidări a rezultatului”
CCR a anulat alegerile prezidențiale
Fost judecător CCR: Nu mai poate fi contestat primul tur al prezidențialelor. La al doilea tur trebuie să se sesizeze orice neregulă
Sesizări la CCR pentru anularea primului tur al alegerilor
Augustin Zegrean: „Ne vom petrece Anul Nou numărând voturile”
Astăzi a trecut și ultima Lege a Justiției, legea 303 privind statutul magistraților, de filtrul Curții Constituționale a României. Legea va ajunge acum pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.
Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru legile justiției: Practic, în acest moment, toate cele trei legi ale justiției au trecut de filtrul CCR. În urma deciziei de astăzi, și legea 303 va fi trimisă președintelui României, care nu mai are posibilitatea decât să o promulge. După aproape 8 luni de zile avem 3 legi ale Justiției bune, care asigură normalitate și care vor statua adevăratul stat de drept din România. Aceste legi sunt făcute în concordanță cu deciziile Curții, cu deciziile Comisiei de la Veneția și, dacă sunt necesrae corecții, în urma dezbaterii din Comisie să poată fi modificate, tocmai ca raportul Comisiei să fie unul favorabil.
Reporter: Comisia de la Veneția vă face și observații de fond. A criticat limitarea rolului președintelui în numiri, care ar trebui să fie menținut ca să existe un echilibru, și vă sugerează eliminarea secției de anchetă a magistraților. Veți ține cont și de aceste observații?
Florin Iordache: Fără îndoială, nu. Rolul președintelui, care este până al urmă reprezentat politic, nu are ce cauta în numiri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News