Procurorii orădeni Ciprian Man și Cristian Ardelean și ofițerul Traian Surducan, revocaţi de DNA
Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut revocarea procurorilor DNA Oradea Ciprian Man şi Cristian Ardelean, dar şi a poliţistului Traian Surducan. Cei trei au fost informaţi telefonic de această decizie şi spun că încă nu au primit o hârtie oficială în acest sens.
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța
Primarul din Lehliu Gară, audiat la DNA
Florian Coldea, din nou la DNA
Anchetă DNA în cazul licitației pentru cele 100 de tramvaie noi cumpărate de Primăria Capitalei
Percheziții DNA la IPJ Cluj
O agentă de la Poliția Locală S1 a sărit pe geam ca să scape de mascați
Nu toate cauțiunile impuse în dosarul lui Florian Coldea au fost depuse
În timp ce Traian Surducan şi-a depus cererea de pensionare, cei doi procurori se vor întoarce la Parchetul Tribunalului Bihor.
Această decizie vine la puţin timp după scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea. Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare primită de la o sursă anonimă, în care cinci procurori ai DNA Oradea vorbeau despre completurile de judecată favorabile şi despre posibilitatea de a-i linişti pe judecătorii ostili prin demararea unor anchete penale.
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24 în urmă cu trei zile, procurorul general Augustin Lazăr anunţa aceste revocări de la DNA. "În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA."
"Adică, unele persoane care au obosit, din diverse considerente, revin la unitățile, asta nu înseamnă că îi dăm afară, revin la unitățile de Parchet de unde au plecat, în timp ce alții, care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocați și chiar se recomandă. Am discutat cu colegii noștri, cei care au vulnerabilități să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA", a declarat Lazăr.
Redactor: Bogdan Băcilă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News