Live

Primarul Ploieştiului a fost dus la audieri în ultima sa zi de mandat. De ce este acuzat

Data publicării:
FOTO: Facebook Andrei Volosevici

Primarul în funcţie al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, este audiat, joi, în ultima sa zi de mandat, într-un dosar care vizează infracţiuni de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, santaj, uzurparea funcţiei, ultraj şi purtare abuzivă.

Edilul a fost reclamat că a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al Societăţii Hale şi Pieţe, firmă a Consiliului Local Ploieşti care administrează pieţele din oraş, pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale, scrie News.ro.

”În fapt, în perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L., în calitate de primar al Municipiului Ploieşti, a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În acelaşi dosar este cercetat şi un jurnalist local.

”De asemenea, în perioada mai-octombrie 2021, suspectul S.C., în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale. În aceeaşi perioadă, suspectul S.C. a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL”, precizează documentul citat.

Surse judiciare susţin că jurnalistul este Cătălin Stavri.

Paisprezece persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru a fi audiate.

Acestea au fost ridicate după ce, joi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu ofiţeri din cadrul S.G.A. Dâmboviţa, D.G.A.-Structura Centrală, S.J.A. Buzău, I.P.J. Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” din Ploieşti au făcut şapte percheziţii la locuinţele a trei inculpaţi şi la sediile sociale a mai multor societăţi comerciale şi S.C. HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Băi, Cristina, vrei să încerci?” Ion Țiriac i-a făcut propunerea și i-a pus un avion la dispoziție: ”Am spus imediat `DA`”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția lui Marcel Ciolacu după ce a fost huiduit pe stadion la Ploiești: „Îmi place când mă fluieră lumea, e ceva natural”

Primarul din Târgu Jiu vrea să interzică nunțile organizate noaptea. Care sunt motivele invocate de edil

Primarul unui oraș din Mexic a fost asasinat și decapitat. „Pierderea sa îndoliază toată societatea”

Pedepse cu închisoarea în cazul pădurarului ucis la o vânătoare ilegală din Bihor. Printre condamnați, și primarul din Remetea

Partenerii noștri