Percheziții la Penitenciarul Jilava. O rețea de traficanți condusă de fiul lui Sile Cămătaru vindea droguri în spatele gratiilor
Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 12 percheziţii într-un dosar care vizează, între altele, introducerea de droguri în penitenciar. Gruparea acţiona în Bucureşti şi Ilfov şi a fost constituită de trei persoane, ulterior aderând alţi şase suspecţi. Liderul grupării, care coordona activitatea din penitenciar, este fiul lui Sile Cămătaru, potrivit unor surse judiciare.
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Polițist din Giurgiu, reținut pentru trafic de droguri. În același dosar sunt cercetate alte două persoane
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie este acuzat de proxenetism
Razie de amploare în Ialomiţa
ACTUALIZARE Surse judiciare au precizat că gruparea era condusă de Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru (Vasile Balint).
Drogurile introduse în închisoare - cocaină, heroină, cannabis - erau aduse de aparţinători atât pentru consumul membrilor familiei Balint aflaţi în detenţie, cât şi pentru alţi deţinuţi de la Jilava.
Știrea inițială
”La data de 24.10.2023, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, inclusiv în incinta unei unităţi de penitenciar, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor”, anunţă, marţi, Poliţia Capitalei şi DIICOT, potrivit News.ro.
Sursele citate au precizat că, începând cu anul 2022, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior alte şase persoane, care au acţionat, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în vederea comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.
”Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activităţile membrilor, cu privire la procurarea şi introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi cocaină) destinate atât consumului propriu, cât şi comercializării către alte persoane încarcerate”, au mai transmis sursele citate.
Percheziții și la traficanți de persoane
De asemenea, o parte dintre suspecţi ar fi achiziţionat şi cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeaşi unitate de penitenciar.
”Pe parcursul investigaţiilor şi administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracţional, alţi trei suspecţi sunt bănuiţi de implicarea în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor„, aun mai anunţat autorităţile judiciare.
Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceştia, ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenţei unei legături sentimentale), transportat şi adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violenţă), la practicarea prostituţiei, atât în România, cât şi în Italia, Belgia, Franţa , Elveţia, Suedia, Germania, Olanda şi Danemarca.
”Cunoscând situaţia a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea şi supravegherea acestora, precum şi în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală, pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziţionarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum şi a unor cantităţi de droguri destinate consumului propriu”, mai anunţă anchetatorii.
Potrivit acestora, în vederea disimulării sumelor obţinute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoştea provenienţa reală.
Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News