Judecătorul Horațius Dumbravă: Avem o problemă cu CCR
Raportul Comisiei de la Veneţia ar trebui să dea mult de gândit Curţii Constituţionale, crede Horaţius Dumbravă, fostul şef al Consiliului Superior al Magistraturii. Invitat la emisiunea "În faţa ta", judecătorul atenţionează că România are o mare problemă cu nerespectarea statului de drept. Ca în țări precum Armenia și Ucraina, după cum arată datele Comisiei.
Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români
Călin Georgescu acuză statul român că „a călcat democrația în picioare”, după decizia CCR. „Lucrurile nu vor rămâne așa”
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Țoiu (USR), despre anularea alegerilor: S-au schimbat opiniile politice iar asta nu e ceva ce ar trebui vreodată să influențeze CCR
Crin Antonescu, după anularea alegerilor: „Decizia de azi e preferabilă unei eventuale invalidări a rezultatului”
CCR a anulat alegerile prezidențiale
Fost judecător CCR: Nu mai poate fi contestat primul tur al prezidențialelor. La al doilea tur trebuie să se sesizeze orice neregulă
Sesizări la CCR pentru anularea primului tur al alegerilor
Augustin Zegrean: „Ne vom petrece Anul Nou numărând voturile”
Jurnalist Digi24: Această recomandare a Comisiei de la Veneţia invalidează în vreun fel decizia CCR?
Horațius Dumbravă: Practic, avem o problemă cu CCR, pentru că ceea ce spune Comisia de la Veneţia, sunt 9 puncte, prin care se referă la anumite chestiuni de nerespectare a regulilor statului de drept, care au trecut prin filtrul CCR şi sper că însăşi CCR să aibă un examen foarte serios a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu cred că e o situaţie prea bună pentru noi, România, astăzi, să ne trezim cu Comisia de la Veneţia, după ce de atâtea ori CCR a examinat şi a constatat că e constituţional un articol de lege, când, de fapt, iată ce probleme avem. Uitaţi-vă pe pagina web a Comisiei de la Veneţia şi o să vedeți Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Polonia, România de două ori şi Albania, oare ne simţim bine? GRECO este un organism care conclucrează cu Comisia de la Veneţia şi se ocupă de ceea ce înseamnă lupta anticorupţie la nivel european, România apare de două ori pe pagina principală, oare e bine?
În scrisoarea transmisă de preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio, preşedintelui Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, se arată că într-un stat democratic, deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie să fie implementate, iar Curtea are „o înaltă responsabilitate” de a adopta hotărâri în conformitate cu Constituţia şi principiile sale.
Citiți și
Tăriceanu: Mă sperie superficialitatea Comisiei de la Veneţia. Un document politic, subțire
Comisia de la Veneţia | Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis
Cristi Danileț: România riscă excluderea din Consiliul Europei
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News