Iordache, după rapoartele Comisiei de la Veneția: Așteptăm hotărârile CCR
Florin Iordache a declarat luni că a participat la dezbaterile Comisiei de la Veneția și că așteaptă motivările rapoartelor discutate pentru a putea pune în practică recomandările Comisiei privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală. În ceea ce privește Ordonanța 92 care modifică legile Justiției, Iordache spune că nu s-a discutat pe această temă în cadrul dezbaterilor de la Veneția pentru că textul acesteia a ajuns foarte târziu.
Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români
Călin Georgescu acuză statul român că „a călcat democrația în picioare”, după decizia CCR. „Lucrurile nu vor rămâne așa”
Iohannis a anunțat cât timp va rămâne președinte și a explicat ce urmează în situația „nemaiîntâlnită”. „România e o țară democrată””
Țoiu (USR), despre anularea alegerilor: S-au schimbat opiniile politice iar asta nu e ceva ce ar trebui vreodată să influențeze CCR
Crin Antonescu, după anularea alegerilor: „Decizia de azi e preferabilă unei eventuale invalidări a rezultatului”
CCR a anulat alegerile prezidențiale
Fost judecător CCR: Nu mai poate fi contestat primul tur al prezidențialelor. La al doilea tur trebuie să se sesizeze orice neregulă
Sesizări la CCR pentru anularea primului tur al alegerilor
Augustin Zegrean: „Ne vom petrece Anul Nou numărând voturile”
Așa cum știți vineri și sâmbătă au avut loc la Veneția dezbateri asupra celor două rapoarte. Vor apărea azi sau mâine concluziile la cele două rapoarte. Unul care vizează justiția, celălalt Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Eu am participat acolo și punctul de vedere exprimat este în ceea ce privește Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Așteptăm hotărârile pe care CCR urmează să le dea în această săptămână, e vorba de Codul Penal și în ceea ce privește Codul de Procedură Penală așteptăm motivarea, pentru că nu a fost decât un comunicat care prevede ce articole au probleme și în funcție de aceste două motivări și de punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneția vom face corecțiile necesare.
Am făcut precizarea acolo că toate deciziile și hotărârile Curții Constituționale a României, potrivit legii de funcționare, sunt în concordanță cu toate tratatele la care România este parte, deci și cu punctele de vedere pe care le au anumite comisii sau convenții.
În ceea ce privește cel de-al doilea raport care vizează legile Justiției, nu s-a luat în dicuție Ordonanța 92, singura observație a fost că această ordonanță a ajuns foarte târziu, urmând ca în perioada următoare să operăm modificările în consecință.
Singura observație față de raportul preliminat din vară a fost aceea că o serie de greșeli și o serie de inexactități în urma corespondenței pe care am avut-o cu Comisia de la Veneția au fost corectate, cum ar fi acea prevedere cu „neteimeinicia” și am spus că a fost o dezinformare a Comisiei de la Veneția, iar în legătură cu toate celelalte modificări și lucruri bune care s-au făcut și care îmbunătățeau raportul, dat fiind faptul că prevederile Ordonanței 92 au ajuns foarte târziu la Comisia de la Veneția nu au fost reținute.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News