Închiderea restaurantelor şi a barurilor din Bacău, anulată de instanță. Ce trebuie să facă Comitetul Județean
Tribunalul din Bacău a decis anularea parțială a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile luate pentru a preveni răspândirea coronavirus. Decizia se referă numai la închiderea restaurantelor şi barurilor din judeţ și nu este definitivă.
Judecătorii au decis anularea „art. 2 alin. 7 din hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, nr. 44 din data de 15.10.2020. Suspendă art. 2 alin. 7 (…) până la soluţionarea definitivă a cauzei. Obligă pârâtul la emiterea unui alt HCJSU care să cuprindă măsuri graduale de combatere a COVID-19 pentru industria HoReCa”.
Hotărârea Tribunalului Bacău a venit după ce reprezentanţii HORECA din judeţ au contestat în instanţă hotărârea ce cuprindea restricţii în ceea ce îi priveşte.
„Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii HORECA, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităţilor şi abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecinţe dintre cele mai nefaste. Tribunalul Bacău a dispus (...) anularea unei părţi din hotărârea CJSU nr. 44/15.10.2020, obligând totodată CJSU la emiterea unei noi hotărâri care să conţină măsuri graduale de combatere a pandemiei în privinţa industriei locale HORECA”, a afirmă Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău.
Valentin Ivancea a subliniat că a propus în şedinţa CJSU de la acel moment să fie luate măsuri graduale, convenite cu reprezentanţii HORECA, dar nu s-a ţinut cont de solicitarea lui.
„E un prim mare pas înainte în direcţia respectării drepturilor acestor antreprenori, dar şi în privinţa elaborării unui plan coerent şi eficient de măsuri anti-COVID-19, care să nu ducă la faliment afacerile locale şi aşa lovite de pandemie. Mă bucur că reprezentanţii HORECA au înţeles, în discuţia pe care am avut-o la mijlocul lui octombrie, că doar acţionând congruent, unitar, pot obţine rezultate. Ele încep să apară”, a mai scris preşedintele CJ Bacău, pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.
Hotărârea Tribunalului Bacău nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News