Gorghiu: Violențele sunt în "număr extrem, extrem de mare". Vrem extinderea ordinului de protecție la orice tip de violență
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că în România faptele de violență sunt în "număr extrem, extrem de mare", anul trecut numărul acestor acte fiind de 80.000. În acest context, ministerul propune extinderea ordinului de protecție "la orice tip de violență în societate pentru orice tip de agresor."
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Motivul pentru care România nu poate începe procedurile pentru extrădarea lui Ionuţ Costea
Scandal uriaș la metrou, provocat de un bărbat care își agresa iubita
Cum explică Vîlceanu scandalul cu Roman din Parlament
Femei bătute pentru că au vrut să le dea fructe unor muncitori
Momentul în care primarul de la Cernavodă este atacat pe stradă
O femeie a fost atacată din senin pe o stradă din București. Agresorul a fost reținut
Înregistrări revoltătoare dintr-o altă grădiniță a groazei
Momentul atacului de la o școală din București, unde un elev a fost înjunghiat
"În prezent, legislația protejează în privința violenței prin ordin de protecție exclusiv partea de familie. Prin acest proiect preluăm mecanismul ordinului de protecție și îl extindem la orice tip de violență în societate pentru orice tip de agresor.
Spre exemplu, dacă în curtea unui bloc, un bărbat beat agresează constant un vecin se poate aplica acest ordin de protecție, dacă online te hărțuiește cineva constant, te amenință, îți intră în telefon, îți distribuie pozele către oricine altcineva vei putea beneficia de ordin de protecție, la solicitarea ta.
În societatea românească, faptele de violență sunt în număr extrem, extrem de mare.
Anul trecut, am prezentat statistica comisiilor juridică și de apărare care au participat la dezbatere, sunt raportate în 2022 peste 80.000 cazuri de violență în România, din care loviri și alte forme de violență, cu peste 5.000 mai multe decât în 2021. E o creștere alarmantă a faptelor de violență. Peste 3.000 din aceste fapte au fost acte de tâlhărie cu violență.
În prezent, monitorizarea electronică se face acum doar la nivel de pilot în trei județe - Iași, Mureș și Vrancea și în municipiul București. La anul intră în program încă 19 județe", a explicat ministrul Justiției.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News