Florian Coldea, fostul șef SRI, și generalul Dumbravă au fost puși sub control judiciar, cu cauțiune de 500.000 lei. Audieri de 15 ore
Fostul șef al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, și avocatul Doru Trăilă au fost puși sub control judiciar, după ce au fost audiați de procurorii DNA timp de 15 ore. Anchetatorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de lei. Florian Coldea este cercetat într-un dosar de trafic de influență și spălarea banilor, potrivit unor surse judiciare.
ACTUALIZARE 24 mai ora 06:40 Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de lei, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
Coldea a ieşit vineri din sediul DNA după mai bine de 15 ore de audieri, el refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor.
Tot sub control judiciar au fost plasaţi şi fostul general SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă.
În cazul lui Dumitru Dumbravă, procurorii au stabilit aceeași cauțiune de 500.000 de lei.
ACTUALIZARE 24 mai ora 00:00 Florian Coldea și Dumitru Dumbravă se află în sediul DNA de aproximativ 12 ore.
ACTUALIZARE Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene, transmite Agerpres.
Primarul din Târgu Mureș a fost reținut de procurorii DNA
SRI confirmă că există ferme de troli, boți în România
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța
Primarul din Lehliu Gară, audiat la DNA
Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, la Curtea de Apel. „Am adus o armă secretă”
Florian Coldea, din nou la DNA
ACTUALIZARE: Jandarmii au montat garduri de protecție la DNA unde este audiat Florian Coldea. Potrivit unui comunicat de presă, acestea au fost montate „în contextul prezenței unui număr ridicat de persoane în zonă.”
„Jandarmeria Capitalei asigură permanent paza și protecția instituțională a sediului Direcției Naționale Anticorupție și, în acest moment, a dispus măsuri de ordine publică în zona instituției, în contextul prezenței unui număr ridicat de persoane în zonă. Acest context a impus montarea dispozitivului de panouri metalice, al cărui scop este de a evita blocarea accesului în instituție și de a asigura funcționarea acesteia în orice condiții, precum și un climat de ordine și siguranță publică. Subliniem faptul că aceste măsuri au caracter preventiv și sunt concepute pentru menținerea siguranței persoanelor aflate în acea zonă”, transmite Jandarmeria.
Știrea inițială
Fostul adjunct al SRI Florian Coldea este audiat joi, la DNA, ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg, scrie News.ro. Dosarul de trafic de influență și spălare de bani îi vizează pe Coldea, Dumbravă și pe avocatul Doru Trăilă.
Coldea nu a făcut declaraţii la sosire, însă a precizat că „o să fac declarații când ies”.
Anterior, în sediul DNA a intrat fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă.
Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.
”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO.
În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News