Fals medic estetician, trimis în judecata. „Dr. Lana” este acuzată că a mutilat zeci de femei
O absolventă de medicină din Republica Moldova, ajunsă medicul estetician al unor persoane publice din România, va fi judecată pentru că a practicat fără drept medicina. „Dr. Lana”, așa cum era cunoscută femeia, este acuzată că a mutilat zeci de femei. Fostele paciente i-au făcut apoi plângeri penale.
Cauza prăbușirii avionului Azerbaijan Airlines: aeronava, lovită de antiaeriana cecenilor
Marcel Ciolacu a publicat pe TikTok poze ilizibile despre care susține că sunt facturile zborurilor Nordis
Elicea unei eoliene riscă să cadă peste un azil de bătrâni din Poarta Albă. Centrala funcționează necontrolat
Casa din Alba care întoarce toate privirile: e decorată de Crăciun cu mii de beculețe
Momentul în care o mașină de poliție e spulberată de un Porsche, la Borșa
Efectul Schengen pe piața imobiliară: Cresc prețurile caselor din zonele de frontieră
Ucraina spune că o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României. MApN: „Nu a fost confirmată”
Un cargo rusesc s-a scufundat în Mediterană, după o explozie în sala motoarelor
Ciolacu, răspuns ironic când a fost întrebat de facturile pentru zborurile Nordis
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București au trimis în judecată două persoane, respectiv pe Svetlana Serghei și pe soțul ei, ambii sub control judiciar, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune în formă continuată. Procurorii au date pentru 37 de fapte.
„Inculpata este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, căsătorită cu inculpatul, cetățean român. Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din mun. București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii”, spun procurorii.
Svetlana Serghei și-a desfășurat activitatea pe raza Bucureștiului, la două adrese din sectorul 1 și la o adresă din sectorul 2.
Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.
„Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca „Dr. Lana”. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora”, mai spun procurorii.
Substanțele și materialele folosite pentru efectuarea intervențiilor estetice au fost achiziționate de către soțul său, de asemenea, inculpat în cauză. Acesta le solicita distribuitorilor transmiterea substanțelor către toate adresele la care Svetlana își desfășura activitatea.
Cei doi au fost precauți în desfășurarea activității, spun procurorii, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde falsul medic își desfășura activitatea.
Sumele de bani încasate ca urmare a procedurilor de înfrumusețare au fost încasate doar în numerar atât de falsul medic, cât și de soțul ei, mai spun procurorii.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 18 noiembrie 2019 – 4 decembrie 2020, Svetlana Serghei a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au spus, ulterior, că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.
Editor : D.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News