Live

„Esteticianul vedetelor”, care făcea implanturi cu silicoane la Spitalul de Arşi, scapă de închisoare după prescrierea faptelor

Data publicării:
Foto: GettyImages

Medicul Vitalie Stan, cunoscut ca „esteticianul vedetelor”, acuzat că în urmă cu 10 ani, când era manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, a luat mită de la 16 paciente cărora le-a făcut implanturi mamare cu silicoane, a scăpat definitiv de dosar ca urmare a prescrierii faptelor.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv joi încetarea procesului penal împotriva medicului Vitalie Stan, pe motiv că faptele de care era acesta acuzat s-au prescris.

Acesta este unul dintre miile de dosare închise de instanţe ca urmare a aplicării unor decizii ale Curţii Constituţionale şi Instanţei supreme privind prescrierea faptelor, prin ignorarea unei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Pe de altă parte, judecătorii i-au confiscat medicului 25.230 euro, reprezentând cuantumul mitei primite de la cele 16 paciente, scrie Agerpres.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar şi manager al Spitalului de Arşi, a pretins şi primit de la 16 paciente sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operaţii estetice în unitatea medicală de stat.

Concret, Vitalie Stan a internat pacientele respective sub pretextul unor afecţiuni ce necesitau corecţii chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operaţii estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

"Toţi martorii şi chiar inculpatul au recunoscut faptul că au fost date/primite sumele de bani reţinute în acuzare, sume comunicate chiar de către inculpat anterior, înainte de efectuarea intervenţiilor chirurgicale, în cadrul unui consult prealabil. Toate intervenţiile chirurgicale, în mare parte efectuate în scop estetic, au fost efectuate în cadrul unui spital de stat în care inculpatul era manager şi nu avea dreptul de a efectua astfel de activităţi. Martorele care au dat sumele de bani, deşi s-a reţinut prin rechizitoriu că nu au avut reprezentarea faptului că oferă acele sume de bani cu titlu de mită, în mare parte nu şi-au putut aduce aminte dacă au primit chitanţă pentru sumele de bani oferite. În consecinţă, reţinând că sumele de bani au fost obţinute din săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală, nejustificat, instanţa de fond a luat faţă de inculpat măsura confiscării speciale a sumei de 25.230 euro (aceasta întrucât din totalul sumelor menţionate ca fiind primite de inculpat s-a scăzut contravaloarea materialului pentru implanturile de sâni)", se arată în motivarea instanţei.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion

Kelemen Hunor: Arătarea cu cătuşe a primarului din Târgu Mureş „transmite un mesaj pe care nu îl putem accepta”

Al doilea bogătaș al Indiei, inculpat în SUA pentru fraudă și o mită de 250 de milioane de dolari

Un șofer de TIR beat a încercat să scape de dosar penal cu mită. Cât a oferit polițiștilor

Partenerii noștri