Live

Cum i-a ajutat soția unuia dintre spărgătorii de bancomate din Arad să fugă de sub nasul polițiștilor. Ce au descoperit procurorii

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care doi suspecți încătușați evadează, chiar sub ochii polițiștilor din Arad. Sursa: captură video

Soţia unuia dintre cei doi doi bărbaţi care au evadat când erau duşi la instanţă în Arad este cercetată pentru înlesnirea evadării şi a fost pusă sub control judiciar. Procurorii arată că femeia a procurat un autoturism, un telefon mobil şi o cartelă telefonică pentru a-i ajuta pe cei doi să fugă.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus la data de 05.10.2024 punerea în mişcare a acţiunii penale făţă de două persoane, pentru comiterea infracţiunii de evadare, prev. de art. 285 alin. 1 C. pen. şi făţă de o a treia persoană, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înlesnirea evadării, prev. de art. 286 alin. 1 şi alin. 2 lit. b C. pen”, a anunţat luni Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, potrivit News.ro.

Procurorii arată că vinerea trecută, 4 octombrie, în jurul orei 12.50, doi inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv au fost conduşi de către o escortă, formată din lucrători de poliţie din cadrul IPJ Arad - Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, la Judecătoriei Arad, pentru prelungirea măsurii arestării preventive.

„După ce au coborât din autospecială de poliţie, în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cei doi inculpaţi au reuşit să se descătuşeze şi să evadeze, fugind din custodia poliţiei. Unul dintre inculpaţi a fost prins imediat, iar cel de al doilea după câteva ore, în apropierea loc. Iratoşu, jud. Arad. Evadarea celor doi inculpaţi a fost înlesnită de soţia unuia dintre aceşţia, care a procurat un autoturism, un telefon mobil şi o cartelă telefonică, autoturismul fiind parcat într-o zonă limitrofă”, arată procurorii.

Anchetatorii mai precizează că femeia a fost pusă sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de înlesnire a evadării.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care doi suspecți încătușați evadează, chiar sub ochii polițiștilor din Arad. Imagini de pe camerele de supraveghere

Tentativă de fraudă la un bancomat din Timișoara: A fost găsită o substanţă lipicioasă pe fanta de eliberare a banilor

Premieră în România: arboriști cu diplomă. „Chirurgii copacilor”, examinați la înălțime de jurați străini

Evadatul din Arad a fost prins după patru ore. Deținutul ar fi plănuit fuga din timp și a avut ajutor din exterior

Partenerii noștri