Live

Bogdan Vasiliu, fostul director al CS Rapid, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Ce spun procurorii

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Bogdan Vasiliu, fostul director general al Clubului Sportiv Rapid / Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid Vasiliu Bogdan a fost reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu, informează DNA. El este acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri, şi el reţinut în acelaşi dosar, 200.000 de euro în schimbul unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului clubului. De asemenea, a fost reţinut şi un manager de transport în cadrul aceluiaşi club.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând din 24 octombrie 2024, a inculpaţilor Bogdan Vasiliu, la data faptelor director general al Clubului Sportiv Rapid, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a lui Marian Florin Radu, la data faptelor manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid, pentru complicitate la luare de mită, şi la abuz în serviciu, precum şi a unui om de afaceri acuzat de complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, transmite DNA, vineri, conform News.ro.

În ordonanţa procurorilor se arată că în iulie 2024, Bogdan Vasiliu, în calitate de director general al C.S. Rapid, ar fi pretins de la G.M.M., om de afaceri, suma de 200.000 de euro pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului aparţinând C.S. RAPID şi de servire a mesei sportivilor clubului, anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, din suma totală solicitată, Vasiliu Bogdan ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale şi 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societăţii controlate de el. Diferenţa de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.

De asemenea, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obţinut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum şi plata unor „salarii” pentru inculpatul Radu Marian-Florin şi o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeaşi perioadă.

În acelaşi timp, în baza unei înţelegeri anterioare avute cu inculpatul Vasiliu Bogdan şi cu omul de afaceri câştigător al licitaţiei, inculpatul Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe aceştia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situaţii lunare fictive (pontaje) care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porţii decât cel real.

De asemenea, inculpatul Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină şi restaurant aparţinând CS Rapid şi de furnizare masă pentru sportivii clubului.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul șef IPJ Cluj a fost trimis în judecată de DNA în dosarul permisului de conducere

Dosar privind finanțarea panourilor pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă. Precizările DNA și reacția liderului PNL

Marius Coriolan Andrica, comisar șef în Poliția Română, a fost trimis în judecată de DNA. De ce îl acuză procurorii anticorupție

Nelu Tătaru, aflat sub control judiciar, spune că vrea să deschidă un cabinet privat: „Nu cred că am fost sau sunt un pericol public”

Partenerii noștri