Blocaj în procesul Toader-Lazăr. Curtea de Apel București își declină competența
Blocaj în procesul în care procurorul general cere suspendarea procedurii de revocare din funcţia de şef al Ministerului Public. La primul termen de astăzi, magistraţii au admis cererea formulată de avocatul lui Augustin Lazăr. Astfel, nici Curtea de Apel Bucureşti nu are competenţe în judecarea acestui caz.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Dezvăluiri privind retragerea lui Ciolacu de la negocieri. Surse: Tensiuni PSD-PNL privind unele măsuri de austeritate
Nicușor Dan spune că l-a surprins „ieșirea emoțională” a lui Ciolacu
Noii deputați s-au rătăcit pe holurile Parlamentului
În aceste condiții, Înalta Curte de Casație și justiție trebuie să decidă ce se va întâmpla cu dosarul.
Augustin Lazăr a contestat în contencios administrativ procedura de revocare a sa, declanșată de ministrul Justiției Tudorel Toader.
Contestația a fost depusă la Curtea de Apel Alba Iulia, care și-a declinat competența în urma unei solicitări făcute de avocatul Ministerului Justiției.
Acesta a motivat că, deși domiciliul lui Augustin Lazăr este la Alba Iulia, el își desfășoară activitatea la București, prin urmare plângerea ar trebui judecată de Curtea de Apel București.
Astăzi, Curtea de Apel București a decis și sesizarea CCR în legătură cu o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr.
„Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 10, alin. 3 din Legea nr. 554/2004, în măsura în care se interpretează că persoana fizică ce ocupă o funcţie sau o demnitate publică nu poate fi titulara unei acţiuni în contencios-administrativ, întemeiate pe art. 1 şi 8, respectiv pe art. 10, alin. 3, teza I din Legea nr. 554/2004. Admite excepţia necompetenţei teritoriale. Declină competenţa de judecare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios-administrativ şi fiscal în vederea soluţionării conflictului. Definitivă”, se arată în decizia CAB.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News