Live

Avocatul Doru Trăilă, acuzat în dosarul lui Florian Coldea, a venit la secția de poliție, așa cum i-a impus instanța

Data actualizării: Data publicării:
Avocatul Doru Trăilă, acuzat în dosarul foștilor șefi SRI a venit joi dimineață la secția de poliție. FOTO INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Avocatul Doru Trăilă, acuzat în dosarul foștilor șefi SRI a venit joi dimineață la secția de poliție, în contextul obligațiilor impuse prin controlul judiciar. Doru Trăila este acuzat de trafic de influență.

Trăilă a venit puțin după ora 8.00 la secția 17 de poliție.

În fața jurnaliștilor, a refuzat să facă declarații.  

Conform obligațiilor impuse prin controlul judiciar, Doru Trăilă trebuie să vină la secția de poliție de două ori pe săptămână, nu are voie să plece din țară și nici să ia legătura cu suspecții sau martorii.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă, în dosarul în care au avut loc audieri începând de joia trecută, ca urmare a unui denunţ depus de omul de afaceri Cătălin Hideg. Acesta susţinea că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească avocatului Doru Trăilă un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă.

Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Europeam, afirma că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal. Hideg afirma că a dat deja avocatului Trăilă 100.000 de euro, suma totală convenită fiind de 600.000 de euro.  

Cătălin Hideg a mers miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a depus trei telefoane mobile cu care a realizat înregistrările de la dosar. Conform lui Hideg, are loc o percheziţie informatică, după care datele stocate în acestea vor fi descărcate în serverele DNA, pentru a fi declarate probe oficiale.

Pe de altă parte, tot miercuri, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea s-a prezentat, din nou, la Poliţie, conform obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar. El a afirmat că a îndeplinit toate obligaţiile care decurg din controlul judiciar.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Animalul politic” Petru Avram a fost trimis în judecată de DNA. Fostul șef de la Apele Române este inculpat în trei dosare

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Alexandru Mazăre, eliberat condiționat. Iese din închisoare la patru luni după fratele său, Radu Mazăre

Vameși reținuți pentru mită în portul Constanța. Unul din ei a înghițit biletul pe care erau trecute șpăgile (DNA)

Partenerii noștri