7 persoane audiate pentru că ar fi lovit jandarmi la protestul din 10 august
Noi audieri în cazul jandarmilor agresaţi la protestul din 10 august. Şapte persoane dau declaraţii la Poliţia Capitalei.
Primele condamnări definitive în dosarul „10 august”: Ce pedepse au primit doi bărbați care au atacat-o pe jandarmeriță
Istoria poștei, de la scrisori trimise cu diligența la e-mail
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Meteorologii anunță vreme caldă
Un șofer polonez circula cu TIR-ul pe contrasens, pe A1
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Telemedicină cu scandal. Șase aparate de radiologie noi zac nefolosite în spitalele din Bihor
Procurorii și polițiștii au făcut de asemenea șapte percheziții în acest dosar.
Oamenii sunt acuzaţi că ar fi lovit jandarmi la protestul din Piaţa Victoriei.
Săptămâna trecută, două persoane acuzate că au agresat jandarmi au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări într-o cauză penală cu privire la actele de violenţă şi morală împotriva organelor de Jandarmerie care au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10 august.
Procurorii au deschis un dosarul după ce 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat că au fost agresaţi fizic şi moral.
Incidente extrem de violente au avut loc în 10 august la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.
Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.
Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind „eminamente defensive”, iar acţiunile au fost reactive. La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.
Pe de altă parte, peste 400 de persoane au fost rănite, iar procurorii militari de la Parchetul General fac o anchetă cu privire la modul de intervenţie a Jandarmeriei. Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protest a depășit 700.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News