Live

Inițiativă turistică inedită în Italia. Țara îi ajută pe toți cei cu origini italiene să își găsească rădăcinile

Data publicării:
O inițiativă turistică inedită a fost adoptată de Italia. Este vorba despre o platformă care îi ajută pe cei cu origini italiene să își găsească strămoșii. Sursa foto: Profimedia Images

O inițiativă turistică inedită a fost adoptată de Italia. Este vorba despre o platformă care îi ajută pe cei cu origini italiene să își găsească strămoșii. Platforma se numește Italea, potrivit Forbes.

Deși mulți călători vin în Italia în căutarea orașelor uimitoare, lucrurile s-ar putea schimba. Un număr tot mai mare de vizitatori cu moștenire italiană (60 până la 80 de milioane de persoane din întreaga lume își pot revendica descendența) caută dincolo de itinerariul tipic de vacanță pentru a planifica călătorii care îi vor ajuta să se conecteze cu "rădăcinile" lor.

În Statele Unite, italienii reprezintă al cincilea grup de strămoși ca mărime. În anii de maximă emigrație, mulți italieni s-au stabilit și în Brazilia, Argentina, Canada, Australia și diverse țări europene.

În ce constă inițiativa care promovează găsirea „rădăcinilor”

Pentru a-i ajuta pe cei cu descendență italiană să se conecteze cu istoriile lor de familie de demult, Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia a dezvoltat o platformă numită Italea, disponibilă în patru limbi. Giovanni Maria De Vita, un consilier din cadrul ministerului care conduce proiectul Italea a spus pentru sursa citată că obiectivul este de a sprijini "fiecare etapă a călătoriei de redescoperire - de la cercetarea istorică a familiei la organizarea experiențelor personale de călătorie în Italia".

Platforma are filiale în toate regiunile din Italia

Italea are filiale în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale Italiei (în plus față de platforma națională), sprijinite de experți în genealogie, designeri de turism și ghizi turistici pentru a-i ajuta pe turiștii care își cunosc strămoșii să ajungă la moștenirea lor. Consilierul De Vita remarcă faptul că site-ul Italea a înregistrat peste 75.000 de înregistrări în cele șase luni de la lansare.

Potrivit lui De Vita, rapoartele guvernamentale privind călătoriile estimau, înainte de pandemie, că turismul de rădăcini reprezenta între 10 și 15% din totalul turismului în Italia. Deși datele pentru 2023 nu au fost încă confirmate, el spune că primele estimări sugerează o creștere semnificativă, de până la 11% față de 2019.

Italia a desemnat anul 2024 drept „anul turismului rădăuțean în lume”

Italia a desemnat anul 2024 drept "anul turismului rădăuțean în lume", care, pe lângă debutul site-ului, a fost marcat de o serie de evenimente culturale în peste 800 de orașe mici din întreaga țară. Platforma Italea a fost, de asemenea, prezentată în diferite orașe din SUA, precum și în Toronto, Montevideo, São Paulo și Melbourne. În orașul New York, aceasta va fi prezentată în perioada 9-15 octombrie.

Platforma Italea oferă, de asemenea, sugestii cu privire la modul de a începe o căutare (multe înregistrări sunt acum disponibile online). Printre locurile de vizitat se numără FamilySearch.org, un site genealogic gratuit cu resurse extinse, și Portalul strămoșilor, sau "Portale Antenati", cu o mare colecție de registre civile italiene.

Sursa citată mai arată că numărul străbunicilor se dublează cu fiecare generație, astfel încât fiecare persoană ar putea găsi 128 de stră-străbunici.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Castrarea chimică pentru violatori și pedofili, tot mai aproape de implementare în Italia

Italia, lovită de inundații. „Suntem într-o urgență totală”. Sute de persoane au fost evacuate

Suferința din spatele luxului „Made in Italy”. Mărci de prestigiu folosesc furnizori care își tratează lucrătorii ca pe sclavi

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Partenerii noștri