Live

Video Incendiu la un cămin al Politehnicii București. Studenții s-au autoevacuat

Data publicării:
Mara Maier, purtătoarea de cuvânt a Politehnicii București, a spus că, cel mai probabil, cauza focului a fost un aparat electrocasnic vechi folosit de studenți Sursa foto: Tiktok/ioanaalexandra57.

Un incendiu a izbucnit duminică într-un cămin al Politehnicii București, potrivit Edupedu.ro. Mai mulți studenți care se aflau în clădire s-au autoevacuat. Potrivit primelor informații, camera în care a avut loc incendiul nu era locuită de studenți. Nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiul a avut loc la etajul 3 al căminului P22 al Universității Politehnica București. Până acum, cauza izbucnirii incendiului nu a fost confirmată de pompieri.

Mara Maier, purtătoarea de cuvânt a Politehnicii București, a spus pentru sursa citată că, cel mai probabil, cauza focului a fost un aparat electrocasnic vechi folosit de studenți.

„Incendiul s-a produs într-o cameră a căminului P22 din Splaiul Independenței, pe o suprafață de 10 mp. Au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului și pentru a limita propagarea. De asemenea, menționăm că fumul rezultat în urma arderii s-a propagat și la nivelul holului de acces către camere. Nu au fost persoane rănite, iar incendiul a fost localizat în aproximativ 10 minute. La caz au fost alertate cinci autospeciale de stingere, șase ambulanțe SMURD, o autoscară. În jurul orei 12, incendiul a fost stins”, a transmis purtătorul de cuvânt locotenent-colonel Daniel Vasile.

 

@ioanaalexandra57 #poli ♬ original sound - Ioana Alexandra

Pericol permanent în cămine: cele construite până în 1990 nu au nevoie de autorizație

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, căminele construite până în 1990 nu au nevoie de autorizație, a transmis conducerea Politehnicii București, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după un incendiu care s-a produs la căminele din Regie din luna aprilie a acestui an.

În București au fost date 24 de avize sau autorizații pentru cămine, dintre care doar două avize pentru Politehnica.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O dubă a ars în totalitate după ce a luat foc în mers pe DE 581, în Vaslui. Care a fost cauza incendiului

Zilele Bucurestiului 2024. În Capitală vor fi concerte și street food festival tot weekend-ul

Planșeul din Piața Unirii, în pericol de prăbușire. Primarul Sectorului 4: „E o problemă de viață și de moarte”. Ce spune Nicușor Dan

Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București. Părinții acuză că elevilor li s-a făcut rău în urma unei dezinsecții

Partenerii noștri