Live

În ce condiții poate fi acum doborâtă o dronă care intră în spațiul aerian al României. Ședință pentru modificarea legii, în Parlament

Data publicării:
Armata a găsit mai multe fragmente de dronă în Tulcea în ultimele luni. Foto: Digi24

O ședință crucială pentru siguranța României a avut loc în Parlament. Șefii din Ministerul Apărării au discutat cu senatorii despre modificarea unei legi care acum nu le permite militarilor să doboare dronele rusești care ajung în spațiul aerian al României. De la ședință a lipsit însă tocmai ministrul Apărării. Șefa comisiei de apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a spus, după discuţiile cu MApN din Parlament, că aleșii au cerut lămuriri pe partea legislativă și că este nevoie ca legislația să îşi înceapă procesul legislativ şi să fie adoptată cât mai repede.

„Din câte am înţeles, legea este la Guvern, are toate avizele şi urmează să intre în şedinţă de guvern. Este o formulă agreată. Noi am cerut anumite lămuriri pe partea legislativă. Am spus foarte clar că e nevoie ca aceste legi să îşi înceapă procesul legislativ şi să fie adoptate”, a spus Pauliuc.

Senatoarea PNL a cerut public instituţiilor care au atribuţii pe avizarea proiectului de lege să dea concursul ca aceste proiecte să intre cât mai repede în Guvern.

Întrebată despre incidentul recent, în care o dronă a pătruns în spaţiul aerian românesc, Nicoleta Pauliuc a spus: „Din explicaţiile pe care le-am avut, o parte sunt clasificate, nu avem cum să le spunem, dar ne-au dat asigurări că evaluarea dacă o ţintă, o dronă, este ostilă sau nu, să face de un colectiv de specialişti”.

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a explicat în ce condiții ar putea fi doborâtă o dronă care intră în spațiul aerian al țării.

„La fel ca toate celelalte armate NATO, atunci când asistăm, când suntem în situația unui act ostil îndreptat împotriva României sau NATO. Nu am fost într-o astfel de situație”, a spus el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Surse: PNL vrea să modifice legea pentru ca Iohannis să poată candida la parlamentare înainte de încheierea mandatului

Forțele armate iordaniene au doborât o dronă care încerca să traverseze teritoriul regatului

Șeful Camerei Deputaților vrea filtre chiar la intrarea în Parlament, după incendiul provocat de un bărbat care a aruncat cu benzină

Partenerii noștri