Live

Guvernul a aprobat procedurile legale pentru instruirea piloților ucraineni pe avioane F-16 în România

Data publicării:
Centrul European de Instruire F-16 de la baza aeriană 86 de la Fetești. Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri procedurile legale şi asigurarea condiţiilor pentru instruirea personalului ucrainean care operează aeronave F-16, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Prin ordonanţă de urgenţă şi prin realizarea unui angajament asumat de către România la Summitul NATO de la Vilnius şi ulterior reconfirmat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Guvernul a aprobat procedurile legale şi asigurarea condiţiilor pentru instruirea personalului ucrainean care operează aeronave F-16, instruire care va avea loc în Baza 86 Aeriană Feteşti”, a anunțat Mihai Constantin miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

El a menţionat că România contribuie astfel la asigurarea expertizei necesare personalului ucrainean pentru operarea, întreţinerea şi mentenanţa aeronavelor de luptă F-16, conform angajamentului asumat în Declaraţia comună semnată în marja Summitului NATO de la Vilnius de către miniştrii apărării din România, Belgia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„În contextul războiului în derulare de lângă graniţele României, asigurarea acestui sprijin reprezintă o investiţie în securitatea naţională şi aliată, având totodată potenţialul de transmitere a unui mesaj de coeziune în interiorul Uniunii Europene, al NATO şi al statelor partenere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, replică pentru Ciucă: Stă pe margine și critică. Ce spune premierul despre banii din PNRR

Ucraina evacuează încă un oraş important în nord-estul țării. Guvernator: „Nu mai putem garanta realimentarea cu electricitate”

De ce cucerirea orașului Pokrovsk de către ruși ar fi o pierdere uriașă pentru Ucraina. „Fără oțelării, economia țării va muri”

Retragere în patru labe. Rușii încearcă să recupereze un rănit, dar sunt atacați de dronele ucrainenilor, care fac și mai multe victime

Partenerii noștri