Live

Grindeanu: Decizia piloţilor de a se declara inapţi este o „împingere la maxim situaţiei”. Cel mai rău e pentru pasageri

Data publicării:
Sorin Grindeanu. Inquam Photos / Saul Pop

Sunt noi negocieri azi între conducerea TAROM și reprezentanții piloților, în timp ce protestul nedeclarat pare să continue. În această dimineață, cursele din Iași, Suceava și Baia Mare nu au plecat spre București. Ieri, peste 30 de zboruri au fost anulate cu puțin timp înainte de decolare, după ce piloții sau copiloții au anunțat că nu sunt apți de zbor. Pierderile totale ale companiei aeriene se ridică la 2,5 milioane de euro. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că decizia piloţilor de a se declara inapţi cu scurt timp înaintea zborului este o „împingere la maxim situaţiei”.

Nu ştiu dacă e o îmbolnăvire în masă, în acest moment, sau e o grevă. Eu cred că această tactică adoptată, de a se declara cu 10 minute, un sfert de oră, jumătate de oră înainte de a începe zborul, inapţi de zbor a dus, de fapt, la ceea ce s-a întâmplat pe aeroport. Dacă o grevă în adevăratul sens al cuvântului este anunţată, oamenii nu mai vin în aeroport, trec de filtre, îşi predau bagajele, aşteaptă la poarta de îmbarcare şi cu 10 minute înainte sunt anunţaţi că acea cursă e anulată. Aici este această împingere la maxim a acestei situaţii. Am avut în urmă cu trei luni o grevă a personalului de bord la Lufthansa. A fost anunţată din timp, toată lumea a ştiut, toată Europa a ştiut, oamenii nu au mers şi şi-au reprogramat din timp toate aceste zboruri”, a spus Sorin Grindeanu luni seara la Antena 3, potrivit News.ro.

Ministrul Transporturilor a precizat că la prima oră a dimineaţii a fost constituită o echipă care să negocieze cu cei de la TAROM.

Am aflat de această situaţie, azi noapte la ora 1 şi jumătate. De dimineaţă am constituit rapid la minister o echipă care să încerce să negocieze. (...) Eu azi am încercat, alături de colegii din minister, să mediem acest dialog”, a mai spus Grindeanu care a subliniat că reprezentanţii personalului de bord au cerut o majorare a salariilor cu 40 la sută.

Ministrul a explicat că „cel mai rău este pentru oamenii care vin în aeroport”, în condițiile în care peste 30 de zboruri au fost anulate.

Înţeleg că ai revendicări, dar înţeleg să faci paşii corecţi şi în respect faţă de pasageri”, a mai spus ministrul.

El a precizat că TAROM va trebui să plătească despăgubirile călătorilor care nu au putut zbura în cursul zilei, deşi situaţia financiară a TAROM este precară.

Mi-aş dori să existe înţelegere din partea tuturor. Această situaţia a apărut efectiv peste noapte, mi-aş dori să dispară la fel de repede”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încă o criză majoră la Boeing: angajații vor intra în grevă după respingerea unei creșteri salariale de 25%

Etapa a VI-a din Campionatul Național de Off Road 2024, anulată după ce un tânăr pilot a murit într-un accident pe ”Drumul Morții”

Grindeanu: Sunt 800 km de autostradă şi drum expres în execuţie. Înseamnă foarte multe materiale de construcţii, forţă de muncă

Sorin Grindeanu: Circulația pe A7 între Buzău şi Focşani se deschide la începutul lunii decembrie

Partenerii noștri