Live

General american: Armata rusă „se chinuie serios” să facă față avansului ucrainean din Kursk. Rușii transferă noi unități în regiune

Data publicării:
Tanc al armatei ruse distrus în apropiere de localitatea Sudja, regiunea Kursk. Foto: Profimedia Images

Armata rusă a început să-și transfere „un număr mic de forțe” în regiunea Kursk din Vestul Rusiei, unde continuă să aibă dificultăți în încercarea de a răspunde la acțiunea ofensivă declanșată în zonă de trupele ucrainene în urmă cu aproape două săptămâni a precizat generalul-maior Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, în cadrul unui briefing de presă. Generalul american a refuzat să precizeze dacă ucrainenii au folosit avioane F-16 în această operațiune sau rachete Himars pentru distrugerea podurilor din regiune.

„Avem indicații legate de tranferul unui număr mic de unități ruse în regiunea Kursk pentru a se opune forțelor ucrainene. Aș spune, la modul general, că, totuși, Rusia se chinuie serios să organizeze un răspuns militar adecvat (trupelor ucrainene) și vedem în continuare că ucrainenii continuă să înregistreze progrese”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

De asemenea, Pat Ryder nu a vrut să precizeze dacă forțele transferate de Rusia în regiunea Kursk fac parte din unități staționate în Federația Rusă sau e vorba despre trupe retrase de pe frontul ucrainean.

Armata ucraineană a înaintat 28-35 de kilometri în interiorul regiunii ruse Kursk în perioada scursă de la lansarea pe 6 august a unei ofensive care a deschis un front pe teritoriul rus, a declarat marţi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, în timp ce Rusia a anunţat crearea grupărilor de trupe „Belgorod”, „Briansk” şi „Kursk”, care poartă denumiri omonime celor trei regiuni ale sale frontaliere cu Ucraina şi vor avea ca misiune apărarea acestor regiuni.

Ucrainenii au distrus deja trei poduri rutiere peste râul Seim, cu scopul de a tăia aprovizionarea trupelor ruse din regiune și a-i izola pe militarii ruși. Conform estimărilor, rușii au în această regiune în jur de 5.000 de militari.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lupta decisivă a Ucrainei pentru Donețk. Situația de pe frontul din Prokovsk, unde „inamicul nu se deranjează să-și evacueze răniții”

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Partenerii noștri