Live

Video Garsonierele din Cluj costă o avere. Cum arată o locuință de doar 11 metri pătrați și ce sumă uriașă se cere pe ea

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură Digi24

Locuințele din Cluj au ajuns la prețuri astronomice. O garsonieră de numai 11 metri pătrați se vinde cu aproape 50 de mii de euro. Și nu este singurul exemplu. Locuințele sunt la mare căutare printre studenți și bătrâni, spun specialiștii.

Blocurile cu garsoniere de 11 metri pătraţi construite în anii 70 de regimul Ceauşescu sunt astăzi produse imobiliare de lux. În Cluj-Napoca, o garsonieră de 11 metri pătraţi a ajuns să coste o avere.

Bianca Timșa, jurnalist Digi24: Garsoniera se situează în cartierul Gheorgheni și are 11 mp. Prețul este de 49 mii de euro, însă proprietarul susține că acesta este negociabil.

Spațiul este mic, dar proprietarul l-a amenajat astfel încât nimic să nu lipsească celui care vrea să locuiască acolo.

Este mobilată, are un pat de două persoane și practic, dacă facem doi pași, ajungem direct în bucătărie unde avem toate facilitățile, de la cuptor cu microunde la plită electrică, frigider și mașină de spălat.

Culmea, specialiștii spun că astfel de locuințe sunt foarte căutate de studenți și de persoanele în vârstă. Prețurile s-au dublat în ultimii doi ani.

„În momentul de față într-adevăr există o isterie pe piața din cluj Napoca pe garsoniere cel puțin, și pot ajunge în cele mai bune zone 11 mp 40- 50 mii euro și chiar se tranzacționează genul ăsta de proprietăți, apoi trecem la garsonierele de 21 mp, s-au tranzacționat garsoniere la 105-110 mii și avem și anunțuri care sunt promovate la 120 mii euro. Aceste garsoniere se vând la prețurile aceastea datorită lipsei de ofertă”, spune agentul imobiliar Alexandru Sânmărtean.

Femeie: Sunt apartamente chiar un pic piperat de scumpe și sunt și mici, sunt garsoniere chiar foarte mici, eu știu cum era perioada înainte că era cu baie comună.

Femeie: Eu pot să spun că este exagerat datorită faptului că 16 ani am stat într-un apartament de genul acesta. E foarte foarte greu și nici nu poți să deschizi un pat sau să te întinzi. Foarte greu este.

Femeie: La garsonieră mi se pare exagerat.  E mult prea mic și mult prea scump.

Prima garsonieră de 11 m pătrați care a devenit celebră era tot din Cluj și se închiria în urmă cu 2 ani cu 200 de euro pe lună.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Incendiu la locomotiva unui tren, în Cluj. Călătorii s-au autoevacuat

Salina Turda se extinde. Cum va arăta noua mină de 10.000 de metri pătrați, cu 5 lifturi și alei suspendate din adâncul pământului

Pedeapsă dură pentru un tată din Cluj: nu mai are dreptul să se apropie de propriul copil. Care este motivul

Burduja spune că nu se vor dubla facturile la energie din aprilie 2025: Vom sprijini consumatorii români care au cu adevărat nevoie

Partenerii noștri