Gabriela Firea vrea ca poluarea din București să fie discutată în CSAT
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că a solicitat CSAT să analizeze poluarea înregistrată în București în noaptea de duminică spre luni.
„Vom solicita sprijinul tuturor autorităților statului, pentru că dreptul la sănătate și la un mediu curat, sănătos, sunt garantate de Constituție”, a spus Gabriela Firea, într-o conferință de presă.
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Anchete după desecretizarea documentelor CSAT
Bolojan, reacție după desecretizarea documentelor CSAT care arată interferențe externe în alegeri: Poate afecta procesul electoral
Parchetul General s-a autosesizat după desecretizarea documentelor CSAT
„Sistemul de securitate a fost penetrat, spulberat”
Elena Lasconi, după declasificarea actelor CSAT: „Românii trebuie să decidă prin vot dacă vor să facă România cadou Rusiei”
Lasconi, despre desecretizarea actelor din CSAT: „Putea să se întâmple mai devreme un pic”
Elena Lasconi, apel la Klaus Iohannis: „Să descretizeze acele informații importante. E vorba de influența Rusiei”
CSAT: TikTok l-a favorizat pe Călin Georgescu
„Am transmis o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris ceea ce s-a întâmplat în București între 1 și 2 martie și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Municipul București în cadrul unei ședințe a CSAT”, a adăugat ea.
Firea a mai spus că i-a scris și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru ca poluarea din noaptea de duminică spre luni să fie analizată și de Comisia pentru mediu din Parlament sau, dacă este cazul, să se constituie o comisie specială de anchetă.
„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l idenficăm. Ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.
Edilul mai spune că cele 6 stații de monitorizare a aerului din București, pe care le are Agenția pentru mediu, nu mai sunt suficiente și că a cerut un punct de vedere de la Curtea de Conturi, pentru a vedea dacă Primăria Capitalei poate cumpăra stații de monitorizare a aerului, în regim de urgență, pentru a avea informații în timp real.
„Au trecut trei zile de la accidentul ecologic din Capitală şi, din păcate, nici până în acest moment, populaţia nu a fost informată cu privire la cauza acestui accident ecologic, pentru că nu considerăm că a fost o întâmplare şi nici doar un incident - de aceea spun accident. Am văzut că tentaţia este aceea ca instituţia principală responsabilă din ţară cu protecţia mediului, şi anume Ministerul Mediului, încearcă să dea vină pe alte instituţii. E şi aceasta o politică, dar nu cred că rezolvă nimic”, a spus Firea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News