Video Furt uriaș de peste 120 milioane de dolari în criptomonede. Mecanismul complex folosit de suspecți
O fraudă uriașă de peste 120 de milioane de dolari, în criptomonede, e investigată în România. Trei persoane sunt bănuite că au creat un mecanism complex de transferuri pentru a bloca suma, ai cărei proprietari au fost apoi șantajați pentru a redobândi controlul. Ancheta a scos la iveală că suspecții din acest dosar aveau ascunși peste 4 milioane de dolari într-un portofel electronic, pus acum sub sechestru de statul român.
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Doi dintre cei opt agresori care au bătut cu ciocanul un bărbat, lângă București, au fost prinși. Sunt acuzați de tentativă de omor
Un șofer din Arad și-a spart singur mașina și i-a furat piesele
Momentul în care doi suspecți încătușați evadează, chiar sub ochii polițiștilor
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
Doi bărbați au furat de 250.000 de euro din cărucioarele avioanelor
Polițiștii i-au prins pe hoții care au furat pistolul unui fost ofițer SRI
Un hoț i-a furat sarmalele și piftia unei femei din Mehedinți
Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Cele trei persoane cercetate în acest caz sunt acuzate că au făcut mai multe operațiuni neautorizate pe o platformă de tip blockchain. Au reușit în acest fel să transfere de la proprietarul de drept în mai multe portofele electronice pe care le controlau o sumă uriașă, echivalentul în criptomonedă a 120 milioane de dolari.
Ulterior, susțin anchetatorii, au fost făcute mai multe operațiuni pentru mutarea monedei virtuale în alte portofele electronice. O parte importantă din suma respectivă a rămas însă blocată, nici o persoană nu mai avea acces la ea.
Cu toate acestea, cei trei acuzați din dosar au început negocierile cu proprietarii sumei blocate și astfel au reușit să obțină bani de tip răscumpărare de la aceasta pentru ai reda acces la moneda virtuală blocată. Aproximativ 95% din prejudiciu uriaș a fost recuperat, cu toate acestea a rămas o sumă echivalentă a 9,3 milioane de dolari, care nu a putut fi recuperată de anchetatori.
Mai multe percheziții au fost făcute în acest caz, iar cele trei persoane bănuite sunt cercetate sub control judiciar și nu au dreptul să părăsească România.
Editor : D.U.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News