Live

Familiile care primesc ajutor de la stat ar putea fi obligate la muncă în folosul comunității

Data actualizării: Data publicării:

Senatorii își vor da marți votul final pe legea care prevede înăsprirea condițiilor de acordare a venitului minim garantat pentru familiile defavorizate. Legea prevede ca persoanele care beneficiază de ajutorul statului să presteze, în mod obligatoriu, muncă în folosul comunității, scrie Europa FM.

Astfel, familiile care primesc venitul minim garantat vor fi obligate să presteze lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local. Cei care refuză să muncească își vor pierde ajutorul de la stat, pe o perioadă de șase luni. De asemenea, munca prestată în folosul comunității va fi plătită la nivelul salariului minim brut, cu o sumă de aproximativ 12 lei pe oră.

Legea actuală prevede că persoanele care primesc ajutor de la stat pot refuza de trei ori un loc de muncă până să nu mai încaseze banii de ajutorare. În plus, beneficiarii de ajutoare sociale sunt obligați să își achite taxele și impozitele pentru bunurile pe care le dețin în proprietate.

Legea a fost inițiată de parlamentari de la ALDE și PMP, iar după ce va fi aprobată de Senat, va fi transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alocația complementară sau venitul minim de incluziune. Ce este și cum se poate obține sprijin financiar pentru susținerea familiei

Comisia Europeană acordă bani țărilor europene vecine cu Rusia și Belarus pentru a contracara atacurile „hibride” de la granițe

UE acordă 60 de milioane de euro Chișinăului pentru reforma justiției. „Maia Sandu luptă cu inima şi sufletul pentru viitorul Moldovei”

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 790 milioane euro pentru închiderea minelor de cărbune din Valea Jiului

Partenerii noștri