Live

Video Extrădarea Prințului Paul. Alina Gorghiu: Instanța din Malta se va pronunța pe 31 iulie

Data publicării:

Prințul Paul ar putea fi extrădat în România. Instanța din Malta se va pronunța pe 31 iulie în acest sens, a declarat Alina Gorghiu la emisiunea LIVE cu Alexandru Rotaru de la Digi24 . Ministrul Justiției a reamintit că fugarii condamnați își plătesc singuri aducerea în țară.


Instanța din Malta va hotărî pe 31 iulie dacă Paul-Philippe al României, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, va fi extrădat în țară.

„Ce pot să vă spun de prințul Paul, pronunțarea va fi pe 31 iulie, la sfârșitul lunii instanța se va pronunța dacă îl vor preda și în ce condiții. Eu sunt un om care crede că fiecare dosar trebuie să merite efortul instituțiilor statului. Se ridica problema condițiilor din penitenciare și am fost disponibili și deschiși. Dacă instanța de oriunde vrea să afle condițiile din penitenciare, sunt disponibilă să merg oriunde să explic”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției spune că legea care îi obligă pe condamnații fugari să-și achite costurile pentru aducerea în țară a fost deja promulgată.

„În 7 iunie a intrat în vigoare legea fugarului care spune că dacă ai bani să fugi, când te întorci în statul român scoți tu banii din buzunar. Sunt deja 50 de fugari care se vor supune rigorilor legii. Vor executa pedeapsa în România și de la care vom lua aceste resurse. Cu privire la fugari, sunt deja vreo 900 de garanții pe care conducerea le-a depus”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Raport: Activiștii de mediu sunt vânați de autorități în democrațiile occidentale. ONG-urile cer să fie protejat dreptul la proteste

Retorica lui Trump se radicalizează pe măsură ce se apropie dezbaterea cu Harris. Cu ce își amenință republicanul adversarii

Scene de haos într-o închisoare din R.D. Congo, unde 129 de persoane au fost ucise într-o tentativă de evadare în masă

Un fost politician din SUA a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui jurnalist

Partenerii noștri