Live

Tânăr de 19 ani, lovit mortal de tren. Traficul feroviar între Arad și Timișoara este blocat

Data actualizării: Data publicării:
Bandă care izolează scena unei anchete. Foto: InquamPhotos/George Călin

Un tânăr de 19 ani a fost lovit mortal de tren, în noaptea de joi spre vineri, în zona unui pod care traversează râul Mureș de pe traseul căii ferate care leagă Aradul de Timișoara. Traficul feroviar în zonă este blocat.

Potrivit IPJ Arad, polițiștii au fost sesizați vineri dimineață, printr-un apel la 112, despre prezența unei persoane decedate pe secția de cale ferată 310, Timișoara - Arad.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că un tânăr în vârstă de 19 ani, din Arad, era decedat, fiind accidentat mortal în cursul nopții de joi spre vineri.

Accidentul a avut loc la kilometrul 53 al căii ferate, în zona podului CFR peste râul Mureș.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă in rem.

Traficul feroviar în zonă este blocat, mai precizează IPJ Arad.

Circulaţia trenurilor în data de 7 februarie 2020

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, în baza restricţiilor de circulaţie date de Comandamentul Central Operaţional de Iarnă, coordonat de CFR Infrastructură și pentru a permite accesul utilajelor de deszăpezire, în data de 7 februarie 2020 sunt anulate următoarele trenuri:

R 8652 Tulcea Oraș - Medgidia

R 5702 Ilva Mică- Suceava

R 5710 Vatra Dornei - Câmpulung

R 8380 Mangalia - Constanța

R 8653 Medgidia - Tulcea Oras

R 8654 Tulcea Oraș- Constanța

R 8381 Constanța - Mangalia

R 8384 Mangalia - Constanța

CFR Călători mai transmite că, pentru buna deservire a trenurilor de călători, a luat următoarele măsuri:

  • asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulația în condiții de iarnă;

  • asigurarea locomotivelor diesel pentru deservirea plugurilor de zăpadă, în caz de necesitate;

  • asigurarea locomotivelor diesel pentru intervenţie în caz de avarii la linia de contact;

  • asigurarea căldurii  în tren şi funcţionarea fără deficienţe a mijloacelor de tracţiune pe toată perioada staţionării în staţii, în linie curentă şi pe întreaga rută de circulaţie;

  • suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc) în zonele afectate.

„În funcție de evoluția condiţiilor meteo și a dispozițiilor Comandamentului Operațional de Iarnă, pot să apară modificări în programul de circulație a altor trenuri de pasageri. Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii”, se mai arată în comunicatul companiei.

CFR călători pune la dispoziție și alte metode de informare:

Compania precizează că pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții

Avarie majoră la o conductă de apă, în Timişoara. Întreg oraşul a rămas fără apă rece

CFR Călători introduce în circulație primul tren electric nou, Alstom Coradia Stream. Pe ce rută va circula și cât costă un bilet

Istoria poștei, de la scrisori trimise cu diligența la e-mail. Cum arată „ștampila pentru un secol”. „Scoți cuiul și reglezi data”

Partenerii noștri