Live

Tânăr căutat de autorităţile croate pentru trafic de migranţi, prins de poliţişti în România

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr căutat de autorităţile din Croaţia a fost prins de poliţiştii vâlceni pe o stradă din Horezu.

Un tânăr de 26 de ani, căutat de autorităţile din Croaţia pentru trafic de migranţi, a fost prins de poliţiştii vâlceni pe o stradă din Horezu, au informat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat în noaptea de luni spre marţi şi condus la secţia de poliţie după ce, cu ajutorul aplicaţiei EDAC, s-a constatat că era dat în urmărire internaţională de autorităţile croate. În urmă cu aproape doi ani, acesta ar fi fost prins când transporta opt migranţi care doreau să ajungă în ţări din vestul Europei, contra sumei de 1.000 de euro de persoană.

„Bărbatul a fost preluat de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a dispus reţinerea acestuia, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Eduard Văduva, potrivit Agerpres.

Ulterior, bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti pentru dispunerea măsurii arestării preventive, până la finalizarea procedurilor de extrădare. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Croația nu mai vrea aparate de aer condiționat. Ce măsuri ia țara împotriva celor care au dispozitivele pe fațade

VIDEO Orașul din Europa unde valurile cântă la orgă. Instrumentul, unic în lume, atrage mii de turiști anual

Croaţia introduce armata obligatorie. Ce durată au stabilit autoritățile și ce oportunitate au tinerii după satisfacerea stagiului

Români arestați în Croația. Au dat mai multe spargeri în apartamente, de unde au furat bani, bijuterii și ceasuri

Partenerii noștri