FOTO VIDEO Protest în Piaţa Victoriei. Trei moduri prin care oamenii şi-au arătat indignarea
A trecut o săptămână de la mitingul diasporei, înăbuşit în forţă de jandarmi. Nicio demisie, niciun mesaj al premierului către protestatari, niciun raport oficial cu privire la felul în care a fost organizată intervenţia. Proteste antiguvernamentale şi anti-PSD au avut loc din nou, vineri seara, în Piaţa Victoriei. Peste 350 de persoane au ieşit în stradă, pentru a-şi striga nemulţumirile pe care le au față de Executiv, dar şi privind modul în care au acţionat jandarmii la mitingul de săptămâna trecută.
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Marcel Ciolacu și alți lideri PSD ar fi zburat la Nisa cu un avion privat închiriat de Nordis. Reacția premierului
George Simion: Nea Gigi mi-a spus tot, e iscoada perfectă. PSD-ul „frecventabil” e ca cel al lui Năstase și Dragnea, aceleași metehne
Nicușor Dan e de acord, de principiu, cu întrebarea lui Ciolacu la referendum
Câciu spune că PSD nu înțelege ce l-a apucat pe Ciucă
Ciolacu: „Multe tâmpenii se spun în campania electorală”
Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților, a demisionat după dezvăluirile despre afacerile soțului ei
Marcel Ciolacu amenință din nou că va demisiona dacă PNL pleacă de la guvernare
Cu cine ar vota Ciolacu la prezidențiale, dacă nu s-ar putea alege pe sine însuși
Câteva sute de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Au bătut în tobe, au huiduit şi au strigat "Justiţie, nu corupţie" şi "Dreptate".
În Piaţa Victoriei s-au strâns câteva sute de persoane, cu bannere şi pancarte cu mesaje precum "Am ieşit din bulă, nu vrem dictatură", "Tineretul se trezeşte, ţara nu moare" şi "Demisia Guvernului Dragnea şi alegeri anticipate".
GALERIE FOTO - INQUAM PHOTOS - Octav Ganea
Protestatarii au bătut în tobe, au fluierat, huiduit şi suflat în vuvuzele, în timp ce şoferii care treceau prin faţa Guvernului claxonau în semn de solidaritate.
Au fost trei tipuri de protest în această seară în Piaţa Victoriei.
Unii protestatari au venit inclusiv cu măşti de gaze şi măşti chirurgicale, aluzie la violenţele de la mitingul din 10 august, când forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.
Apoi, jandarmii veniţi să aşeze garduri au fost întâmpinaţi cu mâinile ridicate, pentru a simboliza atitudinea non-violentă pe care spun că au avut-o şi în urmă cu o săptămână.
Ulterior, oamenii au întors spatele Guvernului şi au stat astfel timp de 10 minute, nu au spus nimic, a fost linişte totală.
Foarte mulţi oameni au venit cu copiii pentru a arăta că aşa au vrut să protesteze şi în urmă cu o săptămână, adică paşnic.
Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august.
Până vineri seară au fost înregistrate 238 de plângeri penale în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, iar 106 persoane au fost până acum audiate. A fost ataşat la dosar şi Ordinul de intervenţie în forţă întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare.
Parchetul General anunţa, marţi, că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.
Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News