Live

Prima informare venită direct de la INML în cazul Caracal: Se reiau analizele ADN

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Bogdan Dănescu

După mai mult de trei săptămâni de la declanşarea scandalului Caracal, abia azi Institutul Naţional de Medicină Legală dă un prim comunicat de presă despre analizele pe care le face în acest caz. INML anunţă azi că a reluat analizele asupra fragmentelor osoase găsite în pădure. Asta după ce la finalul săptămânii trecute, medicii legişti îi anunţau pe procurori că nu pot identifica un ADN din rămăşiţele analizate.

Continuă efectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare.

După comunicatul de vineri, privitor la femurul găsit în pădurea de lângă Caracal, anchetatorii le-au transmis specialiştilor INML să continue de urgenţă expertizele şi să facă analize şi pe restul probelor pe care le mai aveau la dispoziţie, respectiv pe alte oase şi dinţi.

Acum, INML a comunicat că au fost reluate analizele genetice şi antropologice şi pe restul probelor pe care specialiştii le-au pus la dispoziţie.

Se încearcă reşantionarea şi reluarea analizelor ADN, a transmis INML.

Potrivit sursei citate, datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii puse la dispoziția anchetatorilor.

Instituţia subliniază şi că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp, precum şi faptul că rapoartele de expertiză care au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.

Totodată, instituţia clarifică şi problema de comunicare apărută la finalul săptămânii trecute şi punctează că nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Vinerea trecută, Ministerul Sănătăţii a transmis presei că analizele au fost finalizate şi că raportul a fost înaintat DIICOT. De fapt, raportul nu fusese trimis. Abia sâmbătă dimineaţă DIICOT a primit acel document.

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în probele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă, rămășițe despre care suspectul declarase că ar fi ale Luizei Melencu. Rămășițele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat concret. 

Redactare Georgiana Marina

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti, trimişi în judecată pentru modul în care au intervenit în dosarul Alexandrei Măceşanu

Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori

Verdict final în cazul Caracal: 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă, pentru uciderea, violarea și arderea victimelor

Polonia nu-i va adăposti pe ruşii care fug de mobilizare. Condițiile în care pot cere azil

Partenerii noștri