Live

Pârtiile negre din Poiana Braşov. Salvamontiştii sunt în alertă

Data publicării:

Vacanţa în staţiunile montane vine cu peisaje superbe, aer curat şi, nu de puţine ori, cu accidentări. Mulţi turişti uită parcă de reguli, odată ce ajung pe pârtii. Fie că se aventurează în locuri periculoase sau nu se echipează corespunzător, aventurierii se aleg cu picioare sau mâini rupte.

Acaparaţi de euforie şi adrenalină, turiştii uită deseori de siguranţă şi se aventurează pe pârtii riscante ori nu se echipează corespunzător.

Nicolae Parate - salvator montan: „Să aibă cască de protecţie. Îm măsura în care se poate să aibă şi o protecţie de coloană. Legăturile de la schiuri să fie reglate pe greutate şi ei să se aventureze pe pârtiile pe care cred că sunt pregătiţi pentru a schia pe acele pârtii. Pârtiile se diferenţiază în albastre, roşii, negre”.

Dorin Drăgoi - administrator al demeniului schiabil Poiana Braşov: „Pârtiile negre în primul rând. În Poiana Braşov este vorba de pârtiile Lupului, Subteleferic şi Kantzel. Acolo există cele mai mari pericole. Dar toate aceste pârtii sunt foarte bine balizate şi foarte bine semnalizate. Dacă ei respectă aceste balize şi aceste indicaţii, atunci vor avea o zi de schi fericită”.

La începutul sezonului de iarnă, ISU Braşov a trimis o autospecială în apropierea pârtiei din Poiana Braşov, pentru a interveni rapid în cazul accidentelor.

Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt al ISU Braşov: „În perioada Crăciunului am intervenit la un număr de 16 cazuri în zona pârtiilor din staţiunile Poiana Braşov şi Predeal”.

În total, pentru cele şapte pârtii din Poiana Braşov sunt mobilizaţi 13 salvatori montani, care intervin cu 4 snowmobile, un vehicol şenilat şi o maşină de teren.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima zăpadă din acest sezon. Avertismentul salvamontiștilor pentru turiștii care merg la munte

Acțiune de salvare de 12 ore pe munte. Turiști blocați în Piatra Craiului după ce s-au desprins de grup

15 oameni au murit pe munte în luna august. Salvamont: „De la an la an numărul de accidente creşte îngrijorător”

Două incendii de pădure au izbucnit în zona montană din Gorj. Recomandările salvamontișilor

Partenerii noștri