Operaţiunea „Ghost Gun”. 131 de percheziţii la traficanți care vindeau arme unor clanuri. Ce se știe despre cumpărători
Poliţiştii fac luni 131 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe. Este vizată o grupare care vindea arme de foc unor clanuri sau unor persoane cunoscute cu un comportament violent. Gruparea, iniţiată de un cetăţean străin de origine turcă, aducea armele ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme. 60 de persoane vor fi duse la audieri.
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Noi imagini cu accidentul provocat de „nepotul lui Dracula”
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Antrenorul lotului naţional feminin de bob şi sanie este acuzat de proxenetism
Potrivit surselor Digi24, printre cumpărători sunt un artist, lideri ai unei galerii sportive, membri ai unor clanuri interlope și socrul unui cunoscut cântăreț de manele.
„La această oră, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, efectuează 131 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc”, potrivit unui comunicat al IGPR.
Potrivit polițiștilor, în septembrie 2023, un cetăţean străin de origine turcă ar fi iniţiat şi constituit împreună cu mai multe persoane de naţionalitate română o grupare de criminalitate organizată, specializată în procurarea şi vânzarea de arme de foc, fără marcaje de identificare şi elemente de individualizare, asamblate prin utilizarea de componente aparţinând mai multor producători din Turcia.
Aceste tipuri de arme, cunoscute drept ,,Ghost Guns”, au ca destinaţie mediul infracţional, având în vedere că nu pot fi deţinute legal în niciun stat european.
Armele ar fi fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute, de către diverşi intermediari, membrilor unor grupuri infracţionale sau unor persoane cunoscute cu un comportament violent.
De la declanşarea cercetărilor şi până la finalul lunii octombrie 2024, au fost scoase din circuitul ilegal 47 de astfel de arme letale.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News