Live

O femeie, capul unei rețele de traficanți de droguri destructurate de DIICOT. Lucra cu Darkweb, Bitcoin și heroină adusă din Turcia

Data publicării:
Ofițeri DIICOT. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi droguri din Capitală condusă de o femeie, care aducea heroină din Turcia sau etnobotanice comandate în Olanda prin Darkweb - reţeaua „ascunsă” de pe Internet folosită de grupări criminale din toată lumea, informează Agerpres.

Procurorii spun că femeia a implicat în această reţea mai mulţi membri de familie, printre care concubinul ei, închis într-un penitenciar pentru omor, un cumnat, dar şi fiul său.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei au reţinut şase inculpaţi în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, în formă continuată.

În cauză s-a reţinut faptul că o persoană de sex feminin a constituit şi a coordonat o reţea de traficanţi de heroină ce aproviziona piaţa consumatorilor de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

În această reţea era implicat concubinul femeii, încarcerat într-un penitenciar, unde executa o condamnare pentru omor. Cu ajutorul acestuia, traficanţii intenţionau să introducă droguri în penitenciar, însă operaţiunea nu a mai avut loc, după ce în luna martie a fost instituită în România starea de urgenţă.

Anchetatorii au descoperit că femeia s-a deplasat de mai multe ori în Turcia, unde avea stabilite relaţii vechi cu furnizori de heroină. Deplasările erau făcute periodic, la intervale de aproximativ două luni, iar pentru transportul direct al drogurilor, ea folosea "cărăuşi", rude şi persoane de încredere, fiecare primind sume cuprinse între 5.000 de euro şi 10.000 de euro pentru un transport.

Cumnatul femeii era cel care se ocupa cu ascunderea drogurilor şi distribuirea lor în cea mai mare parte către consumatori de pe raza cartierului Ferentari din Bucureşti. Un rol important îl avea şi fiul femeii care se ocupa de traficul de cocaină.

Alţi membri ai grupării aveau rolul de a efectua comenzi online pe Darkweb de substanţe psihoactive (etnobotanice) de pe teritoriul Olandei, plăţile fiind realizate cu criptomonedă Bitcoin.

Ulterior, etnobotanicele erau livrate în România prin intermediul unor firme de curierat, ulterior fiind preluate şi comercializate către persoane care le revindeau consumatorilor.

Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza Sectorului 3 din Capitală, ocazie cu care a fost depistat unul dintre liderii reţelei de traficanţi, în timp ce transporta cantitatea de un kilogram de substanţe psihoactive, recent introdusă în ţară, având Olanda ca ţara de provenienţă.

La aceeaşi dată, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Galaţi, Constanţa, Argeş, Cluj, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 11 kilograme de substanţe psihoactive (etnobotanice), medicamente cu conţinut stupefiant (diazepam, regenon, metadonă, xanax), un pistol cu gaz supus autorizării şi 17 cartuşe aferente, 4 staţii de emisie/recepţie, o râşniţă electrică folosită la prepararea şi omogenizarea substanţelor psihoactive, 3 mărunţitoare mecanice, 2 cântare electronice, sumele de 5.223 lei şi 955 euro despre care se deţin date că provin din traficul de substanţe psihoactive, diverse materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi transportul drogurilor.

Joi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oamenii momentului în Orientul Mijlociu: rivalii Erdogan și Netanyahu

Uniunea Europeană va debloca un miliard de euro pentru refugiații sirieni din Turcia

Magnații imperiului cripto care ar putea avea câștiguri uriașe în era Trump. „Suntem în pragul unei tranziții globale”

Donald Trump califică situația din Siria drept o „preluare neprietenoasă” din partea Turciei. „Assad era un călău”

Partenerii noștri