Live

O femeie a sunat la 112 ca să-și sperie concubinul. A spus că cineva o amenință cu un topor, apoi nu a mai răspuns la telefon

Data publicării:
Apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

O femeie din Târnăveni a sunat, marţi, la 112 şi a anunţat că cineva se îndreaptă către ea cu un topor, apoi telefonul s-a închis şi nu a mai putut fi contactată. Resurse impresionante au fost mobilizate pentru căutarea ei, iar când a fost găsită anchetatorii au stabilit că femeia se certase cu concubinul şi a vrut doar să-l sperie.

„La data de 12 noiembrie 2024, în jurul orei 17:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că o persoană se îndreaptă înspre aceasta cu un topor în mână. Ulterior, telefonul s-a închis, iar apelanta nu a mai putut fi contactată”, a transmis, marţi seară, IPJ Mureş, informează News.ro.

A fost constituită de urgenţă o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Iernut, Poliţiei municipiului Târnăveni, Secţiei 12 Poliţie Rurală Luduş şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Ungheni, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni, au demarat ancheta pentru identificarea femeii şi salvarea ei.

„Astfel, în urma tuturor activităţilor, apelanta a fost identificată, fiind vorba de o femeie de 44 de ani, din Petrilaca, constatând-se că între aceasta şi partenerul ei, de 52 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi avut loc un conflict verbal, femeia având intenţia doar de a-şi speria concubinul. Apelanta a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, a mai transmis sursa citată.

Legislaţia din România prevede că „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii”.

„Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aştepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor”, au mai transmis poliţiştii.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mașini cu nas roșu, coarne și luminițe. Amenzi de 1.300 lei pentru decorațiunile care pun șoferii în pericol

Un bărbat din Caraș-Severin a fost amendat cu 12.000 de lei după ce și-a abandonat câinele pe marginea drumului

Ce amendă a primit o femeie din Craiova, după ce a făcut poze la buletinul de vot

Ce sancțiune a primit un şofer din Vâlcea după ce şi-a împodobit BMW-ul cu luminițe

Partenerii noștri