Live

Exclusiv Ministrul Apărării spune că se fac verificări la bazele militare din țară, după arestarea celor 7 militari care au furat combustibil

Data publicării:
Foto: captură video Digi24

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a declarat, vineri, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, că se fac verificări în bazele militare din România, după ce șapte militari și un civil au fost arestați pentru furtul a 7 tone de motorină şi kerosen din baza Mihail Kogălniceanu, Constanța.

„Orice punere sub semnul întrebării a manierei cu bună credință în care cineva își face datoria poate fi extinsă și la nivelul categoriei căreia aparține persoana. Mi-ar plăcea să cred că astfel de incidente, pe care le regret și le condamn cu toată tăria, nu afectează bunul renume al Armatei Române, care a fost câștigat cu sacrificiu, cu sânge și de-a lungul unei perioade de timp foarte lungi.

Nu mă bucur că astfel de incidente apar și în cadrul Armatei Române, am încredere că lucrurile se vor elucida iar cei care au făcut așa ceva vor primi ceea ce merită, ținând seama de legile statului. Acest lucru este valabil și pentru alte categorii sociale”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Acesta spune că s-a preocupat de un control la nivel național în bazele militare.

„Am avut discuții încă de la întoarcerea mea din Bulgaria pe această temă, pentru că este mai ușor să previi, decât să vindeci iar o bună cunoaștere a situației ne ajută să luăm cele mai bune decizii”, mai spune ministrul apărării naționale.

Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

MApN acuză o campanie de dezinformare legată de NATO și apărarea aeriană a României organizată inclusiv de „actori statali” ostili

Cum răstălmăcește ambasada rusă un comunicat MapN despre pericolele la adresa României. Studiu de caz: minele din Marea Neagră

MApN atenționează în legătură cu mai multe ştiri false vizând două proiecte de lege

Încă trei avioane de vânătoare F-16, cumpărate de la Norvegia, au aterizat azi în România

Partenerii noștri