Live

Explicațiile IPJ Sibiu după ce au apărut imaginile cu șoferul elvețian care gonea printre mașini. „Timpul a fost extrem de scurt”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură video

Noi imagini apărute în spațiul public surprind exact momentul în care șoferul elvețian autointitulat „nepotul lui Dracula” trece cu o viteză amețitoare pe lângă mai multe mașini parcate, în goana sa ca să scape de agenții de Poliție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Sibiu reacționează din nou, spunând că ei au respectat procedurile și nu au realizat ,,un scut uman”, nu au oprit mașinile, ci soferii au oprit. În plus, timpul scurt nu a mai permis montarea dispozitivului „spike”, spun aceștia.

„Faptul cǎ aceste imagini au apărut în spațiul public este foarte bine, pentru că ne dau posibilitatea să explicăm în detaliu modul de intervenție al polițiștilor, într-o situație derulată cu rapiditate și cu un grad de pericol crescut.

Aceste imagini arată clar ce am afirmat, încă de la început, respectiv faptul că polițiștii nu au realizat «un scut uman», nu polițiștii au oprit mașinile, ci soferii au oprit, în dinamica și complexitatea evenimentului.

Procedurile de lucru au fost respectate de către polițiști.

Așa cum am spus și anterior, deplasarea polițiștilor în spatele coloanei a fost realizată pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic, pentru a evita o posibilă coliziune între autoturismul urmărit și celelalte mașini, însă timpul scurt nu a mai permis montarea dispozitivului spike, aspect care se vede foarte clar în imagini.

Reiterăm că timpul a fost extrem de scurt, vorbim aici despre câteva secunde, iar polițiștii, în dinamică, chiar au renunțat la a mai arunca dispozitivul, când au observat mașina urmărită, întrucât pericolul ar fi crescut exponențial, dacă îl mai aruncau pe șosea, riscau ricoșarea mult mai puternică în mașinile care staționau, iar urmările ar fi putut fi, într-un grad mare de probabilitate, tragice.

De asemenea, subliniem faptul că imaginile ne arată clar cǎ șoferii au oprit mașinile din proprie inițiativă, spontan, în niciun caz la solicitarea polițiștilor, aceștia fiind în plină acțiune de a ajunge în spatele coloanei, cu intenția de a proteja participanții la trafic și de a opri autoturismul urmărit.

Iar faptul că aceste mașini erau mai departe de cele care se aflau mult mai aproape de sensul giratoriu, întărește ceea ce am declarat vis-a-vis de fluxul continuu spre municipiul Sibiu al autoturismelor.

Totodată, vom analiza toate datele și le vom corobora cu imaginile, pentru a identifica noi măsuri de îmbunatățire a mecanismelor de lucru, în astfel de cazuri, de asemenea complexitate și risc crescut”, arată un comunicat al Poliției.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Transformare fizică a lui Mike Tyson la 58 de ani. ”Sunt pur și simplu o specie diferită de ființa umană”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comportamentul agresiv în trafic va putea fi reclamat, de duminică, pe aplicaţia MAI

Incidente violente în Lisabona după moartea unui bărbat de culoare, ucis de poliţie

Șoferul elvețian autointitulat „nepotul lui Dracula” a fost arestat preventiv. „S-a îndreptat cu viteză de 160-180 printre mașini”

Bărbaţi reţinuţi după ce ar fi încercat să fraudeze asigurările auto prin înscenarea unui accident între un Lamborghini și un BMW

Partenerii noștri