Live

Elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
Elevul care a înjunghiat o profesoară rămâne în arest. Curtea de Apel i-a respins contestația

Decizie joi după amiază în cazul elevului de 16 ani care și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză. El o să rămână în arest pentru următoarele 30 de zile.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Decizia a fost anunțată de judecători în urmă cu câteva minute.

Magistrații îl consideră pe băiatul de 16 ani un pericol public. Aceștia consideră că el ar putea să repete fapta oricând, și tocmai de aceea au decis să îl plaseze în arest preventiv.

El nu va sta în arestul în care stau restul suspecților, deoarece este minor. El va fi dus într-un centru special pentru persoanele care nu au împlinit 18 ani.

Decizia nu este definitivă, asta înseamnă că avocatul băiatului poate să ceară eliberarea acestuia, și cel mai probabil va cere acest lucru în zilele următoare.

Și la procesul de azi, apărătorul elevului a cerut ca acesta să rămână în libertate, deoarece regretă fapta și spune că a fost o simplă „scăpare”, atunci când și-a atacat profesoara de limbă japoneză cu un cuțit.

Femeia este în afara oricărui pericol, acum este acasă. De altfel, ea nu a rămas internată în urma atacului și chiar a mers la poliție unde a fost audiată de procurori.

Ea le-a povestit anchetatorilor cum s-a petrecut atacul. Profesoara, după ce a fost atacată de către elev le-a cerut tuturor copiilor să rămână calmi, le-a spus că totul este în regulă, a ieșit pe hol și și-a anunțat colegii.

În acest timp, băiatul de 16 ani a rămas în bancă, fără să mai dea semne de violență.

Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal pentru faptele sale

Potrivit Codului penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal pentru faptele sale. Dacă minorul are vârsta între 14 şi 16 ani, el răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

Acuzaţiile în acest caz sunt de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Incidentul s-a produs miercuri, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test. Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze, potrivit Agerpres.

„La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spun procurorii.

Parchetul Capitalei precizează că elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un băiat de zece ani din Timiș este în stare gravă, după ce a fost găsit vineri inconștient într-un bazin de la un aquapark din Oradea

Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală, care uimește lumea

Caz neobișnuit în Iași: Familia unui elev a reușit anularea în instanță a unei note de 1

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Partenerii noștri