Live

Video Drumul spre Vârful Moldoveanu a fost rupt de o viitură. Apel de la salvamontiști: Renunţaţi la toate planurile de acces

Data actualizării: Data publicării:
Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt. Colaj foto / capturi video Facebook

Este alertă în Munții Făgăraș. În urma ploilor, drumul care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu a fost rupt din cauza ploilor. Salvamontiștii fac apel la cei care aveau în plan să ajungă la Vârful Moldoveanu să renunțe și caută turiștii care au rămas blocați în zonă. 

Salvamontiştii din Argeş anunţă că drumul care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu a fost rupt, sfătuindu-i pe turişti să renunţe la planurile de a ajunge în zonă. Totodată, salvamontiştii vor încerca să îi recupereze pe turiştii aflaţi în partea superioară a traseului.

Ion Sănduloiu, șef Salvamont Argeș: Drumul este complet distrus pe cel puțin 100 de metri. Avem oameni în deplasare către fundul văii să vedem câte persoane sunt rămase în amonte. Mașinile cu siguranță noi nu le vom putea evacua, dar vrem să facem o balustradă de coardă pe porțiunea ruptă așa încât persoanele care sunt blocate să poată să coboare. Nu există semnal în zonă, nici măcar cu telefonul cu satelit nu se poate comunica.

Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt, la 5 km în amonte de confluenţa cu Zarna. Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Salvamont Argeş.

Ei au adăugat că, împreună cu alte forţe, vor încerca să evacueze oamenii aflaţi în partea superioară a drumului.

Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România (2.544 de metri), reprezintă pe timpul verii un punct de atracţie pentru un număr foarte mare de turişti.

Și în alte zone turiștii au avut nevoie de ajutor. Mulți au avut nevoie de intervenția elicopterului pentru că se aflau în zone greu accesibile. Verificați și prognoza meteo dacă plecați în drumeție. Un bărbat a fost lovit sâmbătă de fulger.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România: Noi știam că o să avem un număr foarte mare de oameni pe munte, pentru că luna august este luna în care oamenii merg cel mai mult pe munte. Oamenii au fugit de acasă și de această căldură care se înregistrează la nivelul câmpiei și am încercat să avem cât mai multe resurse pentru a interveni cu promptitudine, dar oamenii nu au ținut cont de anumite lucruri sau o parte dintre ei, pentru că vorbim de aproape 100 de intervenții în această minivacanță, dar vorbim și de zeci de mii de oameni care au fost pe munte, deci procentual, nu au fost atât de multe accidente.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Restricții de trafic pe DN7 în Argeș și Vâlcea. Un camion a rămas blocat în Cotmeana, iar un accident rutier a avut loc în Câineni

Unul dintre turiştii surprinşi de viscol pe munte, în zona Vârfului Leaota, a murit

Trei ucraineni au fost găsiți de Salvamont în Munţii Maramureşului. Erau de 10 zile pe drum şi nu mai aveau hrană şi apă

Percheziţii în șase judeţe la persoane acuzate de antisemitism, instigare publică şi incitare la violenţă

Partenerii noștri