Live

Două cutremure au avut loc în Vrancea, la interval de două ore și jumătate unul de altul

Data publicării:
În zona Gorj au fost înregistrate noi mișcări ale pământului. FOTO: Getty Images

Două cutremure, unul cu magnitudine de 3,9 și celălalt de 3,2, au avut loc în noaptea de marți spre miercuri în regiunea Vrancea, anunță INFP.

Primul seism, cu magnitudine de 3,2, a avut loc la ora locală 2:07, la adâncimea de 134 de kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 79 km est de Braşov, 94 km nord-est de Ploieşti, 100 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila şi 144 km nord de Bucureşti.

După aproximativ două ore şi jumătate, respectiv la ora 4:35, s-a produs un nou cutremur în aceeaşi zonă, cu magnitudinea 3,9, la adâncimea de 137 km. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78 km est de Braşov, 94 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila şi 145 km nord de Bucureşti.

De la începutul lunii februarie, în România au avut loc 25 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citește și:

Cercetător: Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare în România. În 2020, activitatea seismică a fost slabă

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur în România, în noaptea de marți spre miercuri. Ce magnitudine a avut

Cutremur în România, luni dimineaţă

Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat de România în largul Mării Negre. INFP: „Risc de tsunami există”

Pericol de tsunami în Marea Neagră, în urma unor cutremure puternice. Când s-a produs ultimul eveniment (INFP)

Partenerii noștri