Live

Video Exclusiv Cum acționa cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României. Informații exclusive din dosar, harta traficului de migranți

Data actualizării: Data publicării:
Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au descoperit cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României. FOTO: Poliția Română (imagini de arhiva)

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră au descoperit cea mai mare rețea de trafic de persoane din istoria României. Au fost capturați zeci de suspecți care sunt acuzați că mutau imigranții ca pe obiecte, în bărci sau mașini și că se îmbogățeau pe spatele lor. Unul dintre ofițerii care i-au prins pe infractori a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre anchetă. 

Mega-rețeaua de traficanți a fost prinsă după mai bine de un an în care polițiștii au urmărit zeci de transporturi și i-au interceptat pe membrii grupării. Un moment cheie al anchetei a fost cel în care unul dintre cărăuși a făcut accident cu o mașină ticsită de migranți.

Ofițer al Poliției de Frontieră: "În județul Mehedinți a fost urmărită o mașină de teren și nu au oprit la semnalele polițiștilor de frontieră. A fost un accident. A acroșat niște pomi. În acest autoturism cu 5 locuri pentru pasageri erau 17 migranți. Migranții au fost preluați de ambulanțe și duși la spital".

Rețeaua lua migranții de pe malul bulgăresc al Dunării și îi aduce în țară cu o șalupă. 

Ofițer al Poliției de Frontieră: "Treceau Dunărea de regulă noaptea. Nu turau motoarele pentru a nu face zgomot."

Odată ajunși pe pământ românesc, migranții erau urcați în mașini de teren și duși în vestul țării. Rețeaua îi caza câteva zile în Arad sau Timișoara, până când erau pregătite camioanele. Ca să îi urce în TIR-uri, suspecții distrugeau sigiliile puse de autoritățile române la intrarea în țară.

Anchetator: "Acest cablu poate să fie tăiat și lipit cu un ac de seringă. Dacă polițistul nu trage de acest cablu, nu-ți poți da seama, căci sigiliul este intact. Sunt mai multe metode de a păcăli controlul. Având în vedere ca noi am cercetat acest caz, am știut și momentele în care erau îmbarcați".

În total, 40 de suspecți au ajuns la audieri. Printre ei, românii care conduceau rețeaua, dar și străini care au venit în România să lucreze legal, însă între timp s-au transformat în infractori.

Pentru fiecare migrant, rețeaua primea câte 5.000 de dolari, iar în ultimul an, suspecții ar fi încercat să treacă granița ilegal peste 500 de oameni, ajungând la un câștig de peste 2 milioane de dolari.  
 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Cel puțin opt migranți și-au pierdut viața în largul coastelor Greciei. Ce s-a întâmplat cu nava în care se aflau aceștia

Fraţii Tate scapă de procesul în care erau acuzaţi de trafic de persoane şi viol. DIICOT trebuie să reia ancheta de la zero

Raportul în cazul băiatului decedat la Spitalul Târgu Jiu, restituit Comisiei de cercetare disciplinară. Care sunt motivele

Partenerii noștri