Live

Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni, după o alertă de febră tifoidă

Data actualizării: Data publicării:

Alertă pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Un avion care venea de la Istanbul a aterizat de urgenţă, marţi seara, după ce unui pasager i s-a făcut rău. Bărbatul, cetăţean român, a suferit de febră tifoidă în urmă cu o lună şi jumătate. Aeronava a fost direcţionată într-o zonă mai puţin folosită a aeroportului iar ceilalţi 193 de pasageri şi echipajul au aşteptat la bord până când medicii au ajuns la concluzia că nu există un risc de transmite a bolii. Bărbatul care se simţea rău a fost internat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

ACTUALIZARE. Precizările Ministerului Sănătății:

În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sub coordonarea directă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situaţii. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte şi Ion Iordănescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor. În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul suferise de febră tifoidă cu o lună în urmă şi este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare”.


ACTUALIZARE. Reacția Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti:

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost sesizată, astăzi, 18 septembrie 2018, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, a unui pasager cu simptome de febră tifoidă.

Conducerea CNAB a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii, aeronava fiind izolată, iar cei 194 de pasageri rămânând la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice. În urma verificărilor de specialitate, cetăţeanul român suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare.

Aeronava a aterizat la orele 19:45, din direcţia Istanbul, cu destinaţia Bucureşti.”


ACTUALIZARE. Bărbatul a fost dus la spitalul Victor Babeș, după ce un medic a constatat că nu există niciun pericol pentru ceilalți pasageri, a spus la Digi24 șeful DSU, Raed Arafat. 

Acesta a explicat de unde a pornit alerta: soția bărbatului a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță, spunând că soțul ei se întoarce din Africa, unde a fost diagnosticat cu febră tifoidă. S-a întâmplat însă în urmă cu o lună, iar bărbatul a primit tratament acolo, a adăugat Arafat.

Acesta a mai spus că pasagerii au fost debarcați.


O aeronavă Turkish Airlines care a plecat de la Istanbul și a aterizat pe Otopeni la ora 19 și 55 de minute, cu 194 de pasageri la bord, a fost blocată pe aeroport timp de câteva ore, din cauza unui pasager suspect de febră tifoidă. Aeronava a fost izolată până când s-a constatat că ceilalți pasageri nu sunt în pericol.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și șeful DSU au mers la aeroport pentru a examina situația.

Mai multe echipaje de urgență îi acordă îngrijiri medicale pasagerului. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba care i-a spart locuința unui fost ministru al Apărării și l-a amenințat cu moartea pe Arafat

Medic din Mureș, acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit. „A declarat că era aproape de finalul programului”

VIDEO Internetul s-a umplut de glume despre ciclonul care n-a mai fost. Autoritățile se apără: Rolul nostru e să avertizăm

Peste 6.000 de oameni au fost evacuați din calea apelor. Circulația maritimă, fluvială e suspendată. Ciolacu: S-a acționat ca la carte

Partenerii noștri