Live

Anchetă la Spitalul Județean din Sibiu. Un medic chirurg e acuzat de colegi că vine beat la muncă

Data actualizării: Data publicării:
Iulian Făgeţan conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. FOTO: Shutterstock

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Daniel Chelcea, a declarat, marţi, că va „declanşa o cercetare administrativă prin Comisia de Etică”, după ce chirurgul Iulian Făgeţan a fost acuzat de mai mulţi colegi că „se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice”, transmite Agerpres.

ACTUALIZARE: Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat că va controla Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

„În urma informaţiilor din social media, legate de un medic chirurg din SCJU Sibiu care tratează pacienţii sub influenţa băuturilor alcoolice, DSP Sibiu s-a autosesizat şi, prin Serviciul de Inspecţie Sanitară, a declanşat un control, aflat momentan în desfăşurare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Medicii care îl reclamă pe medicul Iulian Făgeţan au adresat o sesizare scrisă conducerii spitalului sibian, în urmă cu aproape o săptămână, pe 23 mai, în care scriu printre altele, următoarele: „începând cu luna ianuarie dr. Făgeţan Iulian se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Suntem un grup de medici primari, specialişti şi rezidenţi intrigaţi şi revoltaţi de situaţia la care ne supunem cu toţii în cadrul acestui spital. Dorim să se efectueze de urgenţă o anchetă şi să luaţi atitudine în acest sens.”

Managerul SCJU Sibiu, medicul Daniel Chelcea, a confirmat, marţi, că a primit această sesizare „săptămâna trecută”.

Potrivit managerului, această sesizare este semnată de şapte medici, „care nu sunt în totalitate” din Compartimentul Clinic Chirurgie OMF, unde lucrează medicul acuzat, Iulian Făgeţan. Daniel Chelcea susţine că până în prezent nu a primit informaţii de la cadre medicale sau pacienţi, aparţinători, că Iulian Făgeţan ar trata bolnavii, în stare de ebrietate.

Solicitat de Agerpres pentru o reacţie, prin intermediul conducerii spitalului sibian, chirurgul Iulian Făgeţan a refuzat să comenteze acuzele care i se aduc.

Iulian Făgeţan conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Polițist băut implicat într-un accident rutier, în Constanța: O tânără și un copil de 2 ani au fost transportați la spital

Doctorița din Sibiu acuzată că lua mită de la pacienți a fost arestată

Fosta directoare a Spitalului Județean Sibiu, reținută și acuzată că lua mită de la pacienți

Johnny Depp, îmbrăcat în costumul piratului Jack Sparrow, le-a făcut o surpriză copiilor aflați într-un spital din Spania

Partenerii noștri