Live

Eurostat: România, la coada clasamentului UE în ce privește ponderea angajaților care lucrează de acasă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ce privește ponderea angajaților care lucrează de acasă, cu un procent de 2,5% și se află doar înaintea Bulgariei, în care procentul este de 1,2%. Alte state-membre cu o pondere mică a angajaților care lucrează de acasă sunt Croația (3,1%) și Ungaria (3,6%), conform datelor Eurostat, citate de Mediafax.

 

Finlanda s-a situat în fruntea listei statelor membre UE pentru munca la domiciliu, 25,1% dintre persoanele angajate lucrând de acasă în 2020. Finlanda este urmată de Luxemburg (23,1%) și Irlanda (21,5%).

Măsurile de distanțare socială care au fost introduse ca răspuns la pandemia de coronavirus au forțat mulți oameni să lucreze de acasă. În 2020, 12,3% dintre persoanele ocupate cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani din UE lucrau de obicei de acasă, această pondere rămânând constantă.

Există tendințe diferite în funcție de vârsta și sexul lucrătorilor atunci când vine vorba de lucrul la domiciliu. În 2020, o pondere mai mare de femei (13,2%) a raportat că lucrează de obicei de acasă decât bărbații (11,5%).

În comparație cu alte grupe de vârstă, persoanele mai tinere erau mai puțin susceptibile de a lucra de acasă în 2020: doar 6,3% dintre cei cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au raportat că lucrează de obicei acasă, comparativ cu 13,0% dintre cei cu vârste între 25-49 și 12,4% cei cu vârste cuprinse între 50-64 de ani.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România a fost al șaptelea producător agricol din Uniunea Europeană, anul trecut

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni. Femeile, mai longevive decât bărbații. Explicațiile specialiștilor

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Partenerii noștri