Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar, pentru a reduce discriminarea
Elevii trebuie să-și schimbe locul în bancă cel puțin o dată în fiecare modul școlar. Este soluția propusă de Ministerul Educației pentru eliminarea discriminării pe criterii de etnie, performanțe școlare sau cerințe educaționale speciale. Dar specialiștii în educație și directorii au observații în legătură cu aceste măsuri.
Cum luptă școala și părinții cu fenomenul social media. „Cum să dai vina pe copii?!”
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
„Așa arată un an școlar în care eu și colegul meu, George, ne-am rotit în bănci de cinci ori. O dată pentru fiecare modul de învățare. Este una dintre măsurile pe care Ministerul Educației le propune pentru a reduce segregarea școlară, adică pe scurt discriminaea copiilor în funcție de diferite criterii sau motive. Desigur, asta se recomandă în momentul în care sunt săli de clasă în care învață mai mult de 24 de elevi, iar băncile sunt organizate pe șiruri”, spune Ana-Cristina Micu, jurnalist Digi24.
Alexandru Croitoru, director adjunct Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din Capitală: Este o nouă idee... interesantă... dar probabil aplicabilă punctual. Dacă ne raportăm la elevii de ciclu primar, sau poate primii ani de gimnaziu, poate fi o variantă fezabilă. Dacă urcăm spre liceu deja, nu cred că dirigintele mai are putere să impună elevului să stea în banca a doua un modul, și apoi să se mute în banca a treia de pe un alt rând. La noi, la Colegiul Mihai Viteazul, nici nu poate fi aplicată, pentru că elevii se mută în fiecare oră în funcție de disciplina pe care o au în orar.
Ovidiu Pânișoara, specialist în Educație: Ca orice pat al lui Procust, este prost. Pentru că nu poți să îi iei și să îi bagi pe toți elevii în același sistem, pe toți profesorii. Rotirea obligatorie în bănci, în condițiile în care dacă studiem un pic de psihologie, știm că există fenomenul de posesie. Păi, eu am banca mea, eu am locul meu unde mă obișnuiesc, și să se întrebe telespectatorii dacă acasă nu au locul lor unde stau, un scaun al lor, partea patului pe care dorm, și să-mi spună cineva: dute-n partea cealaltă mâine.
Iar părinții nu par încântați.
Femeie: Dacă îi mută în fiecrae modul, e mai greu pentru ei să stea concentrați.
Femeie: E bine să rămână în același loc.
Alte măsuri ar fi așezarea elevilor în bănci în semicerc sau în amfiteatru.
Reporter: Ana Micu / Operator George Eftene
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News