Performanță la fizică pentru un elev din România
Performanţă pentru România, la Olimpiada asiatică de fizică din Hanoi, Vietnam. Răzvan Ursu, un elev din Constanţa, a luat medalia de aur a competiţiei la care au participat 185 de elevi, din 25 de ţări. România este singura ţară din afara Asiei care a primit, în ultimii câţiva ani, invitaţie la acest concurs.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răzvan munceşte de opt ani alături de profesorul său îndrumator, cel care l-a iniţiat în lumea fizicii. Olimpiada asiatică a fost ultima competiţie la care a participat în calitate de elev.
„Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe masură, destul de dificile. Dar, pe lânga concursul în sine am avut ocazia sa intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase”, spune Răzvan Ursu.
La competiţia din Hanoi au participat 25 de ţări şi 185 de elevi. România a fost singura ţară din afara Asiei care este invitată, de câţiva ani, să participe la această olimpiadă.
„Competiția a constat din două probe, fiecare de câte cinci ore, o probă experimentală și o probă teoretică”, explică Răzvan Ursu.
„Înseamnă încă o confirmare a potențialului de performanță a școlii noastre. O confimare a faptului că nu este o întâmplare o medalie, ci un lung șir de medalii”, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Constanța.
Iar colegii lui Răzvan sunt cât se poate de mândri:
„A fost şi este mereu un model pentru mine pentru rezultatele pe care le-a obţinut până acum”.
„L-am văzut mereu foarte perseverent. Nu se lasă niciodată bătut”.
„În perioadele în care se pregătește pentru olimpiadă, într-adevăr, depune o muncă mai... pe parcursul a mai multor ore. În rest, lucrează, lucrează constant”, dezvăluie „secretul” succesului Felicia Ursu, mama elevului.
„Consider că și pentru mine este o încheiere de carieră profesională deosebită. Cred că toți profesorii din lume și-ar dori să își încheie cariera cu o medalie de aur a unui elev”, mărturisește Ion Băraru, profesorul îndrumător.
Povestea de succes a lui Răzvan a început cu participarea la un concurs organizat de NASA, în clasa a V-a. De atunci, a mers în fiecare an la concursuri şi olimpiade de fizică.
Mai departe, tânărul va urma cursurile unei universităţi din Germania, în domeniul ingineriei electrice şi al tehnologiei informaţiei.
Citiți și:
România, 4 medalii de aur şi 2 medalii de argint la Balcaniada de matematică
Superolimpicul. Elev de clasa a IX-a din Vaslui, calificat la faza națională la patru discipline
Cât muncesc cele mai bune eleve la matematică din România
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News