Oficialii din Educație vor să rezolve dezastrul de la simulare cu 5 minute de gramatică. "Un algocalmin pe un organism cu metastaze"
Cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română. Asta îi așteaptă pe elevii de clasa a opta din Capitală. Măsurile sunt propuse de Inspectoratul Școlar din București pentru elevii din școlile în care media notelor elevilor nu a atins pragul de 7. La simularea Evaluării, 30% dintre notele la română au fost sub 5.
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Avarie majoră în Craiova. Peste 100.000 de oameni au rămas fără apă și căldură, în timp ce activitatea Uzinei Ford a fost sistată brusc
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Promovabilitate zero la Evaluarea Națională la o școală din Craiova
Mesajul fotbaliștilor de la Euro 2024 pentru elevii care susțin Evaluarea Națională
O grenadă a fost găsită la poarta casei Andreei Tonciu
Surse: Programul „Masă caldă” în școli s-ar putea amâna
Copiii din Israel vor învăța de acasă
Grupurile de părinți opiniile sunt împărțite. Unii susțin inițiativa, alții o critică dur. Cele 5 minute de gramatică fac parte dintr-un plan mai amplu prin care prin care oficialii din Educație speră să ajute elevii să ia note mai mari în vară.
Elena Ștefan, purtător de cuvânt al ISMB: "La limba română se propun desfășurarea unor activități de gramatică, minimum 5 minute, exerciții de identificare a informațiilor esențiale pornind de la fragmente de text mai scurte".
Profesorii sunt reticenți, însă.
Adina Papazi, profesor de română: "Greu de crezut că 5 minute de inițiativă constructivă vor contracara 5 ore de folosire a telefoanelor și ecranelor, boala de care această generație suferă".
Andreea Bodea, director al Colegiului Național ,,Ion Luca Caragiale”: "Dacă golurile sunt imense, aceste 5 minute chiar nu vor face diferența... va fi așa cum am spus, pe un organism cu multe metastaze, un algocalmin care nici durerea nu o ia".
Și specialiștii în Educație avertizează că e prea târziu acum să se mai schimbe ceva.
Marian Staș, specialist în Educație: "Mi se pare un act de a fi bifat într-o serie de birocrații. Așa ceva nu are cum să fie asimilat consistent, profund, de acum și până în vară".
3 din 10 elevi nu au luat nota 5 la simularea probei la română, iar în București 7 din 10 nu au putut să aleagă forma corectă gramatical a unor cuvinte cum ar fi "bineînțeles" sau "a înota".
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News